Mati Alaveri kohtutoimik purustab viimasegi illusiooni tema puhtusest

Lääne Elu

info@le.ee

Suusatreener Mati Alaver. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht/Scanpix
Suusatreener Mati Alaver. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht/Scanpix

Selle nädala alguses avalikustati eelmisel aastal Mati Alaveri üle peetud kohtuistungi seni salastatud materjalid, mis purustavad viimasegi illusiooni legendaarse treeneri ja tema kuldse hoolealuse Andrus Veerpalu puhtusest, kirjutas ERR.

Toimik näitab, et Alaveri legendaarne süsteemsus sai talle teisipidi saatuslikuks. Lisaks kõikvõimalikele kirjadele ja sõnumitele erinevatel kontodel ja telefonides, mis dopingutegevuse lahti joonistavad, langes uurijate saagiks ka suusaprofessori omakäeline päevik.Skandaali puhkemise järgsetel päevadel möödunud aasta märtsi alguses analüüsis Alaver päevikus võimalikke strateegiaid, nagu „Sõida minema”, „Algab uus elu!!!” või „Suuremad valed üle vaadata!!!”, aga samas tegi endale meelespea tõendite kustutamiseks või vara peitmiseks. Sissekanne 4. märtsil: „Lõpetada igasugune telefoni kasutamine!”

Preparaadid, skeemid ja kombinatsioonid, millest Alaver märkmetes ning kirjades rääkis, võtavad silme eest kirjuks ja on nagu spordis keelatud keemia leksikon.

Viiekordne Eesti parim treener Mati Alaver mõisteti juba novembris kokkuleppe korras süüdi dopingu tarvitamisele kallutamises, aga kohtumaterjalid salastati, viidates delikaatsele andmetele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kaamera Tiit.
3 aastat tagasi

Tursad ju vanad kitsed kõik😁😁 perekond kannatanud

Tursk
3 aastat tagasi

Mina usun venemaa jeesusest menti kes vahistati.

Uimane Ahto
3 aastat tagasi

Meie usume Matit ja Veerpalu🤣🤣🤣!

rõõmupisar
3 aastat tagasi
Reply to  Uimane Ahto

Mul on ka väike märkmik meelespeaga.Jaanuaris olen kirjutanud, et lõpetan igasuguse vihkamise. Enda vihast kinni hoidmine on nagu kuuma süte hoidmine, et sellega kedagi visata – põletada saad ikka sina.. või nagu mürgi joomine, lootes et teine ära sureb. Mina usun ka Andrusesse ja Matisse ja tänan neid nende imeliste hetkede eest,mida nad meile kinkisid.Kõik see halb mida nad tegid, tegid nad minu ja paljude teiste pärast, et me õpiksime valama rõõmupisaraid. Teadmised on kõik kurjast nagu öeldakse. Nad andsid meile väärika õppetunni.

Suur-Petiste koht on vanglas
3 aastat tagasi
Reply to  rõõmupisar

…see kõik halb mida nad tegid, tegid nad isikliku kasusaamise pärast… ja teised inimesed maksid nende sigadused heas usus kinni…..

Kaamera Tiit.
3 aastat tagasi

Aga õige hõlma ei hakka keegi üteb vana mendi vanasõna.