Veel kaks Vanakino diskol käinut nakatus koroonaviirusega

Haapsalu Vanakinost käis 12. septembri õhtul läbi 700–800 peolist. Foto: erakogu
Haapsalu Vanakinost käis 12. septembri õhtul läbi 700–800 peolist. Foto: erakogu

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2 374 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 57 testi tulemus osutus positiivseks.

Kaks positiivse testitulemuse andnut elavad Läänemaal ja nad on seotud nostalgiapäevade ajal toimunud Vanakino diskoga. Kokku on Vanakino diskol käinutest koroonaviirusesse nakatunud viis inimest.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 37 inimesel. Ida-Virumaale  laekus seitse uut positiivset testi tulemust, Läänemaale kaks, Hiiumaale üks ja Pärnumaale  üks. Üheksal juhul puudus positiivse proovi andnul rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Harjumaale (30 Tallinna) ööpäevaga lisandunud 37 haigusjuhust neljal juhul on tegemist varasemate haigete lähikontaktsetega ning kaheksal  juhul on tegemist Ida-Tallinna Keskhaigla töötajatega. Ülejäänud nakatumiste asjaolud on hetkel veel täpsustamisel.

Perioodil 21.-22. september lisandunud haigusjuhtudest oli ühel juhul tegemist Poolast sisse toodud nakkusega, seitsmel juhul oli tegemist varasemate haigestunute kontaktsetega ning kaks  juhtumit olid seotud Ida-Tallinna Keskhaiglaga (üks töötaja ja üks patsient).

Terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel on kuus aktiivset kollet, millest Kadrioru sünnipäeva koldega on seotud 26 ja Tallinna Männi lasteaia koldega 10, töökoha koldega kuus, perekonna koldega kuus ja  Läänemere gümnaasiumi koldega 19 inimest. Ida-TallinnakKeskhaigla  koldes on tänahommikuse seisuga 11 nakatunut.

Kokku on seoses koroonaviiruse levikuga terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel 1 912 inimest, kellest 235 on haigestunud.

Ida-Virumaale lisandunud seitsme uue juhtumi puhul on kahel juhul tegemist varasemate nakatunute lähikontaktsetega,  kahel juhul nakatuti töökohas, ühel juhul toodi haigus sisse Venemaalt ning ülejäänud nakatumiste asjaolud on veel välja selgitamisel.  Kokku on Ida regioonis viis aktiivset kollet, millest Kohtla-Järve töökoha koldega on seotud seitse, Sillamäe töökoha koldega 11 ja tutvuskonna koldega 29 inimest. Tammiku põhikooli koldes on 11 inimest. Täna hommikust lisandus Kohtla-Järve sünnipäeva kolle viie inimesega.  Ida regionaalosakonna jälgimisel on 816 inimest, kellest on haigestunud 149.

Lõuna regioonis on tänahommikuse seisuga kolm kollet – Võru sünnipäev (22 inimest), Itaalia reisi kolle (üheksa haigestunut) ja matuse kolle (11 inimest). Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviirusega seoses 206 inimest, kellest 32 on haigestunud.

Hiiumaa juhtum on sisse toodud reisilt Läti-Leedu-Poola. Lääne regionaalosakonnas on jälgimisel 113 inimest, kellest 11 on haigestunud.

Terviseamet paneb südamele: Kuna lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui 2 meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, siis haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada – sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel.

Viimane aitab viiruseosakestel aga veelgi paremini levida.

Kindlasti võiksid üritustel osalejad oma telefoni paigaldada koroonaäpi HOIA, mis aitab võimalikku lähikontakti tõhusamalt tuvastada.

23. septembri hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 26 inimest, juhitaval hingamisel on kaks  patsienti. Koju saadeti kaheksa inimest ning üks patsient viidi Ida-Viru Keskhaiglast üle teise haiglasse. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati neli.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 442 COVID-19 haigusjuhtumit 429 inimesega

23. septembri seisuga on tervenenud 2 388 inimest. Neist 1 818 inimese (76,1%) haigusjuhtum on lõpetatud, 570 inimese puhul (23,9%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 33,71.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
29 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valdo
3 aastat tagasi

Loen ja mõtlen – milline maailm oleks kibestunud inimesteta? Lohutuseks võin vaid öelda inimene elab täna kauem kui kunagi varem. Muidugi, mis elu see on pidevas hirmus? Päilest teile.

Linlane
3 aastat tagasi

Jgasugused joomakohad tuleb sulgeda kell 23.00, nii viirus saadakse kontrolli alla ning elu hakkaks oma rada vaikselt minema

Jaan
3 aastat tagasi

Millegipärast puudub Läänemaal kohapealne testimine, järjekorrad Tallinnasse ja Pärnusse on pikad. Lisaks peaks haige ise olema autoroolis või isikliku sõiduki puudumisel Tallinnasse/Pärnusse minema tavalise bussiga.
Pole ime, et statistika järgi nakatanuid nii vähe on.

Postimees
3 aastat tagasi
Reply to  Jaan

Jaan…
Sinu jutt 100%,,õige kahjux

ühiskond
3 aastat tagasi

jah, keegi ei sundinud neid inimesi sinna minema. Aga me teame, et meil ühiskonnas eriti ei kuulata soovitusi ja nõuandeid. Seega oleks õige selline üritus üldse ära jätta.Teatud asju tuleb ikka ühiskonnas reguleerida.

maestro
3 aastat tagasi

Haapsalu oli puhas linn
juba 5 rasket haiget

dilaila
3 aastat tagasi
Reply to  maestro

Kes ütles,et need viis on Haapsalust ja raskesti haiged?

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  dilaila

loe siis andmeid, mitte kes ütles

Julka
3 aastat tagasi
Reply to  maestro

Raskelt haige nohu neil.

Pook
3 aastat tagasi

Ei noh pidu oli vägev ja naisi nagu muda. Meil poistel siiani otsad valusad.

co-co-co
3 aastat tagasi
Reply to  Pook

luule pook, ära reosta ajalehte s.t. internetti

tln - hps - tln
3 aastat tagasi
Reply to  Pook

Näpuotsad naistelt vastu näppe saamisest? 😀

Ebareaalne
3 aastat tagasi

Uskumatu, et sellisel peol toimuda lasti! Linnaisadel raharõngad silme ees, tühja sest rahva tervisest. Oli vist liiast, et siin mail rahvas rahulikult tööl sai käia ja lapsed koolis.

Nujah
3 aastat tagasi
Reply to  Ebareaalne

Kujutad pilti, aga päris paljude jaoks ongi see töö.

kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Nujah

Mitte paljude vaid mõne üksiku jaoks on see töö. Paraku kannatavad nüüd paljud.

Nujah
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

See on eriti rumal arvamus. Üritused ei koosne ainult korraldajast. Üritused koosnevad esinejatest, bandicrewst, helimeestest, valgusemeestest, lavameestest, toitlustajatest, teenindajatest, koristajatest jnejnejne

dilaila
3 aastat tagasi
Reply to  Ebareaalne

Olen nõus,et oleks võinud ära jätta peo,aga inimesed ise ju läksid sinna,keegi ei sundinud.

Olle
3 aastat tagasi

See viirus on siin et jääda. Harjuge ära:)

mõelda on vaja
3 aastat tagasi
Reply to  Olle

Viirust me minema saata ei saa, kuid targemalt peaks käituma küll, sest on ikkagi ülinakkav viirus võrreldes muudega mida ka igal jumala aastal kümneid on liikvel

Julka
3 aastat tagasi

Nohu on alati nakkav olnud. Ja see viirus pole nii nakkav midagi.

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Julka

kuule julka, nohu vastu on ravi olemas või ei ole sinuarust!?

N60
3 aastat tagasi
Reply to  hmm

kui ravid siis 7 päeva, kui ei ravi siis üks nädal 🙂

õnnitlused
3 aastat tagasi

linnavõimudele haiguse impordi edendamise eest, mõistus kaotab, raha võidab

Vanaema
3 aastat tagasi
Reply to  õnnitlused

Võimude tibid ju peavad kodus istuma muidu,ikka tuleb pidusid korraldada

Jüri
3 aastat tagasi

Noh?! Mis nüüd edasi saab? Hakatakse neid pidusid lõpuks koomale ka tõmbama?

Enriko
3 aastat tagasi
Reply to  Jüri

Loogiline oleks, et koomale peavad end tõmbama pidutsejad ja lõbu pärast maailma mööda ringi rändajad, mitte need, kes püüavad rahus elada kodust elu, olles sunnitud iga päev tööl käima. Päris ühene on aga, et kui tuleb valida klubides möllajate ’inimõiguste’ ja laste õiguse vahel käia rahulikult tavakoolis, tulnuks juba algusest peale eelistada lapsi. Ilma ‘peokolleteta’ , ‘spordikolleteta’ ja maailmaränduriteta poleks Covid-19 täna tõenäoliselt Eestis probleem.

Jüri
3 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Pidutsejad ei saa vist üldse aru,mis ümberringi toimub…

Kaie
3 aastat tagasi
Reply to  Jüri

Ega need pidutsejad enne aru ei saa kui nende endiga on kööga

Ise vastutan
3 aastat tagasi
Reply to  Enriko

“Laste õigus käia tavakoolis”
Pigem on see vanemate õigus saata lapsed koolikombinaati jalust ära, siis saab vastutuse anda riigile ja kui halvasti välja tuleb, saab kooli süüdistada.
e-kooli ja e-töö on uus reaalsus, kuid see eeldab endal vastutuse võtmist ja elu ümberkorraldamist. Lihtsam on lasta riigil vastutada, siis on keda ka süüdistada.