Läänlased võitsid kokkamise maavõistluse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Saare-, Hiiu- ja Läänemaa võistukokkamise võistlejad, esiplaanil Karina Kaasik (vasakul) ja Kerlin Ledis. Foto Karina Kaasik

Läinud reedel Hiiumaa restoranis Lest ja Lammas peetud Lääne-, Saare- ja Hiiumaa võistukokkamise võitsid Läänemaa kokad – Müüriääre kohviku toitlustusjuht Kerlin Ledis ja restorani Blu Holm peakokk Karina Kaasik.

Võistukokkamisel pidi iga maakonna meeskond valmistama kolm käiku: eelroa, pearoa ja magustoidu. Korraldajate poolt oli ette antud, et kasutada tuleb lammast, lesta ja mustikat. Ülejäänud tooraine puhul oli aukohal kohalik ja ehe ning Kaasiku sõnul võetigi ülejäänud tooraine Läänemaalt kaasa.

Läänlased valmistasid krõbeda lambakeele võileiva pihlaka vürtsmoosi, marineeritud paprika ja maapirni tšipsidega, võis küpsetatud lestafilee salati petersellikastme, frititud peterselli, selleri- kurgisalati ja võrsetega ning astelpajukreemi värskete vaarikate, speltahelbe- kanepiseemnepuru ja õietolmuga.

Kaasik tunnistas, et ega nad Ledisega võistlusroogade valmistamist läbi ei katsetanud. „Enam-vähem oli plaan ees, aga tegime kõike jooksvalt,” rääkis ta. Abiks oli see, et naised on varemgi koostööd teinud.

Kolme maakonna kokkade roogi hindas üheksakäigulisel õhtusöögil 60pealine publik. „Ise arvasime, et Hiiumaa võidab, aga võitsid hoopis Läänemaa maitsed. Oleme väga rahul,” ütles Kaasik. Tema sõnul oli võistluse õhkkond väga sõbralik – kuigi köögis oldi konkurendid, aitasid kõik osalejad üksteist.

Fotod Karina Kaasiku Facebook

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments