Haapsalu suvi: Anne Veski, viskifestival, juubelinädal

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Foto: Anne Veski kodulehekülg / Kristjan Lepp
Foto: Anne Veski kodulehekülg / Kristjan Lepp
Foto: Anne Veski kodulehekülg / Kristjan Lepp

Haapsalu juubeliaasta tähistamine algab veebruaris jääskupltuuri püstitamisega ja rahvapeoga Rannarootsi muuseumi õuel.

Märtsis tuleb Haapsallu viskifestival. Haapsalu linapea Urmas Sukles rääkis kolmapäeva õhtul kohtumisel vanalinna ettevõtjatega, et viskifestivali raames tulevad linnas degusteerimised, samuti viskijoomise võistlus raudteejaamas. Suklese sõnul on Haapsallu toodud viskifestival sarnane suvise veinipeoga, kus veinide müügi edendamiseks toimuvad ka kontserdid ja rahvapeod.

Haapsalu delegatsioon sõidab ka selle aasta aprillis tutvustama kuurorti Peterburi. Suklese sõnul annab sel aastal Haapsalut keisrilinnas tutvustaval üritusel kontserdi Anne Veski.

Haapsalu linnaõiguste saamise 735. aastapäeva tähistav juubelinädal tuleb aga augusti lõpus. Sel ajal on plaanis korraldada bigbändide festival. Samuti tuleb Haapsallu kulturilinnade üritus, mis toob kaasa vabalava ja õhtuse simmani.

Muuseumijuht Anton Pärn märkis, et suveks peaks saama uue kujunduse Haapsalu vanas raekojas tegutsev ekspositsioon, samuti linnuse relvanäitus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
võtab
10 aastat tagasi

klaasikese veini ja muheleb omaette

yksmeel
10 aastat tagasi

Mida nendest joomapäevadest arvab linnavalitsuse liige ja pastor Vikmann.

vodka
10 aastat tagasi

õudusfilmi festival, veinipäevad, viskipidu – see on siis Haapsalu renomee. Vene päeva sisu võiks olla Ruskaja vodka, siis oleks loetelu täielik.

kohalik
10 aastat tagasi

šotlased on toredad

rohkem kaineid otsuseid.
10 aastat tagasi

Peamine et saaks rahva täis joota ja meeled ära lahutada et aru ei saaks mis meie riigis tegelikult toimub. Peamine et välismaa onud saaksid enda mürgi siin maha müüa. Kelle huvides sa töötada Urmas Sukles , jääb vaid küsida.

Urmas Sukles
10 aastat tagasi

Me paneme praegu kava kokku ning see tõotab tulla väga mitmekesine ning huvitav. Läänlases on eilne meie poolt antud info
rohkem lahti kirjutatud. Koos Eesti -ŠOTI seltsiga valime praegu esinejaid ning kui programm kindel, siis teeme pressika. Täna julgen kinnitada, et tuleb meeleolukas šoti nädalalõpp Haapsalus 7-8. märtsil.

kas on
10 aastat tagasi

võimalik millalgi täpsemalt lugeda Shoti päeva kohta. Muidu on tõesti jäänud mulje, et ainult viski…
Ajakirjanik vähe ühekülgne.

Urmas Sukles
10 aastat tagasi

Karnau tõlgitsus šoti kultuuri ( kus ei puudu ka viski) tutvustava ürituse kohta :))) Viskitundmise võistlusest on ka saanud tema interpretatsioonis joomise võistlus. Nüanss, aga suur nüanss vahel. Tegelikut võrreldes Itaalia veini ja kultuuripäevadega, on selle ürituse puhul rohkem tantsu, pillimängu, kino jne.

Mõtlik
10 aastat tagasi

Igatsen taga Sirje Ginteri aegset Kuursaali kultuurielu, pärast on see olnud kuidagi hall.

Juku
10 aastat tagasi

Talvel külmaga joome viskit, suvel kuumaga veini. Jääb veel võimalus nurgatagustele õllemärjukese festival ja alkoholi pealinn missugune.