Laupäeval kõlab toomkirikus Sirje Kaasiku muusika

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Sirje Kaasik. Foto: Arvo Tarmula
13. novembril esitles Sirje Kaasik Uuemõisa mõisakooli majas oma trükisooja laulikut "Tedretäpid". Foto: Arvo Tarmula

Laupäeva õhtupoolikul on Haapsalu toomkirikus Sirje Kaasiku autorikontsert, millega tähistatakse helilooja, koorijuhi ja muusikaõpetaja 55. sünnipäeva.

Esinevad kuus koori ja Haapsalu muusikakooli kammerorkester. Neist nelja kollektiivi juhatab Sirje Kaasik. Ettekandele tuleb ainult Kaasiku helilooming. Nende seas on kaks suurvormi: “Missa brevis” ja kantaat “Laulud Loojale”. Mõlemast kantakse ette kaks osa.

„Laulud peavad elama,” ütles Kaasik kontserdi kohta.

Päris esmaettekannet ei tule, küll aga on väga värskeid laule, mida on vaid paar korda esitatud. Üks selline on „Ärkamas” Arved Pauli tekstile.

„Peaasi, et ükski laulja haigeks ei jääks,” oli Sirje Kaasiku soov laupäevaseks kontserdiks.

Lillede asemel palus sünnipäevalaps annetada lilleraha muusikakooli lastele pillide ostmiseks. Nii tegi ta ka oma eelmise suure sünnipäeva kontserdiga viis aastat tagasi. Siis sai ta osta muusikakoolile trummi ja rütmipille.

„Armastan lilli, aga mitte nii suures koguses,” ütles Kaasik, kes rõõmustab, kui saab muusikakoolis tunde andes kasutada mitmesuguseid pille.

Kontserdile tuleb ka luteri kiriku peapiiskop Andres Põder, et anda Sirje Kaasikule üle tunnustusmärk.

„Meie muusikakultuuri üks nurgakivi,” kirjeldas Haapsalu koguduse õpetaja Tiit Salumäe Sirje Kaasiku rolli siinses muusikaelus.

Sirje Kaasik juhatab mitut koori Haapsalus, aga ta on ka üle–eestilise lastekoori Väike Küünal üks juhendajaid.

Kontserdil esitavad Sirje Kaasiku loomingut Uuemõisa algkooli lapsed, Haapsalu koguduse lasteansambel, Haapsalu toomkoor ja segakoor, Haapsalu naiskoor Kaasike, Lihula naiskoor Leelo (juhendab Ülle Tammearu) ja Haapsalu muusikakooli kammerorkester Lehari Kausteli dirigeerimisel.

Sissepääs on vaba annetusega. Kontsert algab kl 16.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kati
10 aastat tagasi

Sirje on tõeline pärl. Imeilus kontsert oli!