Lääne Elu paberleht 19. novembril

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lihula Lõõtsa kontserdikavas on 1988. aastast olnud lõõtsa väikese sugulase suupilli palu. Foto: erakogu
Lihula Lõõtsa kontserdikavas on 1988. aastast olnud lõõtsa väikese sugulase suupilli palu. Foto: erakogu

Iverial puudub tegevusluba

Kalaküla nime all tuntud Iveria restoran on maikuust saadik töötanud kehtiva tegevusloata, sest grusiinist omanik ei saanud seadusest aru ja vallavalitsus arvas, et restoran on kinni.

Lugu saab lugeda siit.

Kaos avanenud elektriturul tabas ka Euroopat

Elektriturgude reform pole täiesti õnnestunud üheski Euroopa riigis, leiavad Horvaatia Rijeka ülikooli majandusteadlased oma kevadises uuringus.

Tööinspektsiooni inspektor Uve Elissaar: üksteist teguviisi, kuidas tööinspektorilt trahvi saada.

Nõuanne: kuidas keelata jahti eramaal.

Uus omanik lammutab vanalinna kolemaja

Haapsalu vanalinnas kaua aega tühjalt seisnud Suur–Mere 18 uus omanik Toomas Tõniste lammutab varisemisohtlikuks muutunud maja, aga mingit kindlat plaani tal selle krundiga veel ei ole.

Sulev Keedus tegi Õmma rabas uut filmi

Eile filmiti Õmma rabas režissöör Sulev Keeduse uue täispika mängufilmi „Mehetapja. Süütu. Vari” esimese novelli „Mehetapja” üht episoodi.

Õpilaste näitus: kultuuripärand on nii ö–häälik kui ka mootorrattalood

Reedest on Haapsalu kunstikooli galeriis avatud näitus Eesti koolilaste ettekujutusest kultuuripärandist, Läänemaalt on esindatud Oru kooli ning Lihula muusika– ja kunstikooli õpilaste tööd.

Läänemaa vabatahtlikud käisid Pärnumaa tulekahju kustutamas

Lääne–Eesti vabatahtlik reservpäästerühm sai oma neljandal sünnipäeval tuleristsed, käies Pärnumaal kustutamas pelletitehases puhkenud tulekahju.

Riho Sommerman võitis kruiisilaeval toiduvalmistamises hõbemedali

Vahemere ristluslaeval Costa Mediterranea korraldatud Euroopa turismi– ja hotelliõpilaste kutsevõistlustel võitis Haapsalu kutsehariduskeskuse kokaõpilane Riho Sommerman oma võistkonnaga hõbemedali. Rihoga samas võistkonnas võistlesid hollandi noormees ja itaalia neiu.

Osaluskohviku põhiteemad olid noorte töötus ja innovaatilisus

Läänemaa osaluskohvikus ülemöödunud nädalal rääkis etteantud teemadel kaasa ligi 120 noort ja noortemeelset. Arutleti kaheksas teemalauas. Juttu tuli karjäärinõustamisest, koolikiusamisest, narkootikumidest ja paljust muust.

Lugu saab lugeda siit.

Kakskümmend aastat Lihula Lõõtsa

Harrastuspillimeeste ühenduse Lihula Lõõts sünnipäevaks võib pidada 14. novembrit. Lihula kultuurimaja peeglisaalis oli sel puhul kokkutulek, millest võttis osa hulganisti mängijaid ja ka kuulajaid.

Fotoreportaaž Läänemaa ühisgümnaasiumi playback show‘st möödunud neljapäeval.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
trips-traps-trull
10 aastat tagasi

nr.1. kas grusiinidel elamis- ja tööluba on?
nr.2. kuidas Oru vald sellest tegevusest ei teadnud? Kõik ju nägid juba mööda sõiteski, et midagi toimub seal kogu aeg. Taas tegu meie riigi seadusandluses vohava lohakusega. Nüüdsest siis Kalaküla ühendvalla territooriumil- uuel vallavalitsusel vaja asi korda ajada.

kati
10 aastat tagasi

trahvi trahvi ja selle eest ka et nad küünlad metsa viisid.ja eluaegne alko müügi keeld.ja üldse koristagu see rõve putka sealt tee äärest ära

Tundmatu.
10 aastat tagasi

7kuud ilma tegevusloata töödanud ja keegi ei teadnud, ah mis jutt. Järelikult kellegil on töö tegemata jäänud.