Iverial puudub tegevusluba

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Iveria restoran asub Ääsmäe–Haapsalu maantee ääres Lääne–Nigula (endise Oru) ja Ridala valla piiril. Foto: Arvo Tarmula
Iveria restoran asub Ääsmäe–Haapsalu maantee ääres Lääne–Nigula (endise Oru) ja Ridala valla piiril. Foto: Arvo Tarmula

Kalaküla nime all tuntud Iveria restoran on maikuust saadik kehtiva tegevusloata, kuid töötas ikkagi, sest grusiinist omanik ei saanud seadusest aru ja vallavalitsus arvas, et restoran on kinni.

Iveria asub praeguses Lääne–Nigula, endises Oru vallas Saunja külas. Restorani peab grusiin Imedi Kekeišvili.

Oru vallasekretäri Anneli Nõupuu sõnul peatas vald 1. maist Iveria tegevusloa, sest ettevõte ei esitanud vallale nõutud dokumente. Ettevõttele saadeti meeldetuletusi, kuid vastus jäi saamata ja 31. oktoobrist kustutas vald tegevusloa täiesti.

Et Iveria restoran tegelikult ikkagi töötas, Oru vald Nõupuu sõnul ei teadnud.

„Kui mina sealt mööda sõitsin, siis tegevust ei olnud. Jutt küll liikus, et öösel uksele koputades sai sisse, aga kuidas me seda kontrollime,” lisas ta.

Haapsalu politseijuhi Margus Kaldma sõnul oli Iveria suvel tõesti kinni, kuid millalgi sügisel avati.

Nõupuu sõnul on Iveriale saadetud meeldetuletused eestikeelsed ja talle tundub, et Imedi Kekeišvili ei saa neist ega Eesti seadustest hästi aru.

„Kui me nüüd rääkisime, siis ta teadis, et neil on asjad korda ajamata, aga ei teadvustanud üldse, et see tähendab, et ei tohi lahti olla. Soovitasin: võtke omale tõlk, ” lisas Nõupuu.

„Mõtlesime, et on luba, aga ei olnud,” põhjendas Imedi Kekeišvili Lääne Elule.

Kekeišvili ütles, et sai loa puudumisest teada 24. oktoobril valla meeldetuletuskirjast, kuid ei olnud siis Eestis ega saanud pabereid korda ajada.

Vallamajja uut tegevusluba taotlema jõudis Kekeišvili möödunud reedel.

Nüüd vaatab vald taotluse üle: kui ettevõte on täitnud kõik nõuded, näiteks saanud veterinaarametilt loa, saab Iveria uue tegevusloa.

Nõupuu selgitas, et kui nõudmised on täidetud, ei ole vallal mingit alust majandustegevust takistada.

Volikogul on õigus alkoholi müüki piirata või öine müük keelata, kuid kas siis kõigis baarides või mitte üheski.

Haapsalu politseijuhi Margus Kaldma sõnul ei olnud neil aimugi, et Iveria töötab loata, sest järelevalvet teostada on esmajoones valla ülesanne.

Alles pärast 9. novembri liiklusõnnetust pidas politsei vajalikuks tegevusloa olemasolu kontrollida. Leidnud, et luba ei ole, tegi politsei Iveriale ettekirjutuse — uksi avada ei tohi, lisas Kaldma.

Lähipäevil alustab politsei Kaldma sõnul väärteomenetlust. Loata majandustegevuse eest võib Iveria karistuseks saada kuni 32 000 eurot trahvi.

Suve alguses ostis võla katteks sundmüügis olnud kalaküla Kekeišvililt ära Teimuraz Topchiashvili. Lääne Elule teadaolevalt müüs Topchiashvili kalaküla kolmandale isikule. Uus omanik rentis koha jälle Imedi Kekeišvilile.

Mis Iveriast edasi saab, Kekeišvili öelda ei osanud. „Praegu on baar suletud, ajame litsentsi asju,” sõnas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
39 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
online business
10 aastat tagasi

Great, thanks for sharing this blog article.Much thanks again. Great.

Kaarel
10 aastat tagasi

Posid ja tüdrukud, pidage kevadeni vastu, siis on Haapsalus jälle hea elada.

Anonüümne
10 aastat tagasi

Kätlin (kui see on sinu nimi üldse) paistad, et sa oled hoopis üks neist ( terve aeg facebookis, haisvad tennised jne ). Kuna tead millest räägid.

Muide sinu kommentaari lugedes võtab mõtlema, et mis hoopis sinu IQ suurus on?

kala
10 aastat tagasi

Mis seal ikka nii väga imestada, et nad sisse ei läinud? Joogid on seal kallid..täiesti võimalik, et mindi tuttavatega juttu ajama, joodi oma jooki õues.. joogid otsas hakati kodu poole liikuma. Selles, et juht otsustas sellise triki teha oli süüdi ainult tema. Ongi kogu müsteerium.

Kätlin
10 aastat tagasi

Selge, et Haapsalu on täis tauni sündroomiga noori, kes joovad, sõidavad Bemmiga, käivad haisvates tennistes ja kogunevad linnas teat. kohtades. Nüüd paneb ka mõtlema Anneli Nõupuu IQ suurus… “Kuulsime, et öösel koputamisele avatakse uks aga kuidas me seda ikka kontrollime”. IRWW Kas inimene on midagi nuusutanud või mängib seda??? Nii lolli juttu ei kuule isegi nende kaltslaste suust kes Haapsalus kogunevad. käes Bock õlu ja Laua Vinn. Mine koputa samuti! Kallis Anneli Nõupuu! Pane ka endale jalga riidest või kummist tennised, kitsad rõvedad teksad, taskusse telliskivi-telo millega ole alati Facebookis sees, osta vana roostes Bemm ja mine naudi nädalavahetusel omasuguste… Loe rohkem »

Kont
10 aastat tagasi

Oli see koht päeval kinni või lahti aga fakt on see, et peale linnas lõbustuskohtade sulgemist tõttasid enamus alkosõbrad sinna. See õnnetus oli ka selle kohaga seotud otseselt, kuna jokkis noored teadsid, et sealt saab juurde. Muidugi hämmastav jutt kalaküla töötajate poolt, et too seltskond sinna tulid ja sisse ei tulnud, tarbisid nii öelda oma jooke. No kust kohast võetakse hommikul kl 6-7 paiku oma jooke või kust neid veel saab peale Iveria? Haapsalu politsei hämamine ja varjamine on ikka üle mõistuse. Kurdavad kogu aeg, et palk väike aga oma tööd ei tehta üldse. Sellises mugavas regioonis ei suudeta isegi… Loe rohkem »

ei saa aru
10 aastat tagasi

kuidas sai see kõrts üldse töötada, kui töötaja(d) sõnagi eesti keelt ei osanud? kuidas see klientidega suhtlus toimus? vene keeles või?

p
10 aastat tagasi

Muideks, see asutus oli suvel avatud!

kati
10 aastat tagasi

no kui oli nii et läksid ukse taha ja koputasid siis said viina jne siis miks on keelatud takso viinad rahvas ei peaks ju sinna minema ostaks viina takso pealt.loll jutt kogu aeg on see lahti olnud jah on küll see putka süüdi kui ta oleks toll õhtul kinni olnud nagu pidanuks poleks need noored sinna läinud.

Nimi
10 aastat tagasi

Olgu Iverial tegevusluba või ei, see õnnetus oleks ikka juhtunud. Pole vaja ametnikke süüdistada. Ja kuidas puutub siia teemasse üldse Nõupuu tööle minek ja tulek ?

Nipi-tiri
10 aastat tagasi
Reply to  Nimi

Midagi pole teha, suurem torm toob ikka muu p… ka veepinnale.