Lääne–Nigula vald nõuab Kalakülas korda

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

kalakülaIveria baar Kalakülas. Foto: Arvo Tarmula

Lääne–Nigula vallavalitsus saatis Kalakülas asuva Iveria baari omanikule kirja, milles palus, et omanik võtaks akendelt maha eksitava reklaami.

Senisel sildil on kirjas, et baar on avatud 24 tundi ööpäevas, kuid ettevõtte tegevusloa kohaselt peab Iveria olema suletud hommikul kella viiest kümneni.

Lääne–Nigula vallavalitsus informeeris ka Haapsalu politseijaoskonda, et see tõhustaks baari üle kontrolli.

Lääne–Nigula vallasekretäri Kristi Sadulsepa sõnul käis baari omanik märgukirja saamise järel vallamajas selgitusi küsimas, sest ei saanud eestikeelsest dokumendist aru.

„Seletasime talle siis asja ära, kuid rohkem pole me temalt tagasisidet veel saanud,” ütles Sadulsepp.

„Politsei vastas meie saadetud palvele ning kinnitas, et kontroll baari üle muutub tõhusamaks,” lisas Sadulsepp.

„Lahtiolekuaja rikkumiste pärast pole omavalitsusel trahvitegemise õigust, kuid vajadusel saame kärpida ettevõtte alkoholimüügi luba,” nentis Sadulsepp. Kõige äärmuslikum samm oleks alkoholimüügi keeld. Praegu see veel kaalumisel pole, sest jälgitakse, kas Iveria võtab märgukirja kuulda.

Vallaametnikud on ka ise baari kontrollimas käinud. „Käisime hommikul kella 8 paiku, kuid siis ei saanud baari sisse,” kinnitas Sadulsepp.

Lõbustusasutust pidanud gru­siin Imedi Kekeišvili ütles paar kuud tagasi Lääne Elule, et tema lõpetab Kalakülas, sest tal on Tallinnas teised ärid, kuid tema asemel jätkavad kõrtsipidamist tema kaks kaasmaalast.

Politsei soovitas eelmisel aastal, et baar oleks suletud kella viiest kümneni hommikul, et pärast seda, kui Haapsalu lõbustusasutused lõpetavad, ei suunduks rahvas sinna edasi pidutsema.

Kalaküla sattus suure täheklepanu alla pärast seda, kui baari lähedal juhtus nelja hukkunuga lõppenud liiklusõnnetus. Lõbustuskohta pidaval OÜl Djaba puudus õnnetuse ajal tegevusluba. Pärast õnnetust ajas Dja­ba oma tegevusloa korda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Anonüümne
9 aastat tagasi

Mõttetu teema, mõttetu artikkel.

anonüümsele
9 aastat tagasi
Reply to  Anonüümne

Mõttetu oled ehk sina, aga artikkel on aktuaalne.