1

Lääne-Nigula vald vaatab üle lõbustusasutuste lahtiolekuajad

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Iveria restoran asub Ääsmäe–Haapsalu maantee ääres Lääne–Nigula (endise Oru) ja Ridala valla piiril. Foto: Arvo Tarmula
Iveria restoran asub Ääsmäe–Haapsalu maantee ääres Lääne–Nigula (endise Oru) ja Ridala valla piiril. Foto: Arvo Tarmula

Lääne-Nigula vallavolikogu pani reedesel volikogu istungil sotsiaalkomisjoni ülesandeks vaadata üle vallas tegutsevate meeleahutuskohtade lahtiolekuajad.

Sotsiaaldemokraatide ridades volikokku pääsenud Lauri Lilleoks esitas eelnõu, kus tegi ettepaneku mitte väljastada Iveriale ööpäevaringset kauplemisluba, vaid esitada tingimused vastavalt valla territooriumil tegutsevatele teiste toitlustusasutustele. Valla ülejäänud meelelahutusasutused on nädala sees avatud 10–22, nädalavahetusel kella 4–5ni.

Istungil võttis aga Lilleoks oma eelnõu tagasi, sest volikogule oli saabunud ka Haapsalu politseijaoskonna juhi Margus Kaldma kiri. Kirjas viidatakse sellele, et pärast Haapsalu baaride sulgemist sõidavad seltskonnad Iveriasse pidutsemist jätkama ja tehakse ettepanek mitte lubada meelelahutusasutusel tegutseda kl 5–10.

Lääne-Nigula vallavolikogu esimehe Andres Kampmanni sõnul on ka Iveriat pidav OÜ taotlenud luba olla lahti kella 5ni hommikul.

Volikogu otsustas anda lõbustusasutuste küsimuse arutada sotsiaalkomisjonile, kes teeks ettepaneku kõigi valla meelelahutusasutuste lahtiolekuaja kohta.

„Tahaksime kujundada ühtse seisukoha,” ütles Kampmann. „Ega meil neid asutusi liiga palju ka pole,” lisas volikogu esimees.

Kampmanni sõnul vajaks lõbustusasutuste lahtioleku ja alkoholimüügi teema riigi tasandil tehtud otsust. „Samad probleemid on ka mujal, näiteks Tallinnas,” lisas ta.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Jaak
Jaak

see on minumeelest ainuke toitlustus mis öösel töötab.kas nii soodustame ettevõtlust.hommikul enne tööleminekut oli seal grusiinide restoranis alati hea teed juua ja võileiba süüa.paneme aga kõik kinni.vaatate ainult politsei nurgast.kui on probleemne koht las politsei seisab hommikuti seal mitte ei mööda uuemõisas kiirust.

wpDiscuz