Politsei soovitab piirata Kasari baari lahtiolekuaega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

kasari baar (1)Kasari baar. Foto: Arvo Tarmula

Politsei saatis Lihula vallavalitsusele märgukirja, et piirataks ööpäev läbi avatud Kasari baari lahtiolekuaega, baari omanik ei ole sellega nõus.

„Oleme teinud ettepaneku, et baar võiks öösiti olla suletud. Purjuspäi rooliistumist ja korrarikkumist oleks vähem. Ehk hoiame nii mõne õnnetuse ära,” ütles Haapsalu politseijuht Margus Kaldma.

Kaldma sõnul on viimasel ajal sagenenud baari juures kakulused, sest baar müüb alkoholi ka ajal, mil kusagilt mujalt seda kätte ei saa. Lihula tanklais alkoholi öösiti ei müüda, ühtegi 24 tundi avatud lõbustusasutust lähikonnas ei ole.

Kaldma sõnul kaklevad Kasari baaris peamiselt noored.

Kaldma märkis, et alkohol on probleem terves maakonnas. „80 protsenti väljakutsetest on seotud alkoholiga. Alkohol on meie suurim mure, millega tegelda,” ütles Kaldma.

Kasari baari omaniku Ain Kruuseli sõnul peaks ta piirangute kohaldamisel baari kinni panema. Nagunii tuleks baari ka öösiti valvata, et aknaid sisse ei pekstaks.

„Ärihuvidele see piirang küll ei vasta,” sõnas Kruusel.

Üle 20 aasta baari pidanud Kruusel ütles, et kaklusi on ikka olnud, on igal pool, ja kevaditi kakeldaksegi rohkem.

„Midagi hullu pole ju juhtunud,” märkis ta.

Need, kes kaklevad, on kohapeal teada. „Kindlad banded,” sõnas Kruusel.

Kruuseli arvates peaks politsei pigem tegelema korrarikkujatega, mitte piirama baari lahtiolekuaega.

Õhtuti ja öösiti käiakse Kasari baaris Kruuseli sõnul pigem söömas, mitte joomas.

„Meie leib on hamburger,” ütles Kruusel.

Lihula vallavanema Varje Ojala–Toosi sõnul tuleb politsei märgukiri baari lahtiolekuaega piirata arutusele tuleval nädalal turvalisuse ümarlaual.

„Olen aru saanud, et Kasaris on kaklusi ja korrarikkumisi,” ütles Ojala–Toos.

Ojala–Toosi sõnul on politsei eesmärk piirangutega ennetada suurt õnnetust, mis võib juhtuda, ja vallavanemana võtab ta märgukirja tõsiselt.

„Kui politsei leiab, et 24 tundi avatud baar kujutab endast reaalset ohtu, siis tuleb sellega tegelda,” ütles Ojala–Toos.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
30 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
erts
9 aastat tagasi

olene aastaid käinud öösiti kasari baarisja söömas joomas ja pole veel ühtegi võmmi kunagi näinud

Ahto
9 aastat tagasi

Tulime möödunud aastal ühelt peolt Virtsu lähedalt koos Läänemaa üpris tähtsate inimestega . Tahtsid need inimesed ikka pidu pikendada ja käskisid Kasari baarist läbi sõita ,et mõned joogid kaasa võtta . Vot ei müüdud neile kaasa öösel.

Nipitiri
9 aastat tagasi

Kasari baar ei ole selles syydi et toimuvad kaklused ja õnnetus.. Mul tekkis kysimus et kas tõesti politsei ei viitsi ka oma tööd teha enam? Et õnnetusi ja kaklusi hoida tuleks baar ööseks sulgeda?

Mikk
9 aastat tagasi

Täielik saapakari sääl politseis,tehke kurat oma tööd ka,siis on kord olemas!

Kadri
9 aastat tagasi

Kas see baarman peab politsei tööd ka tegema v? Et enne te baarist välja ei saa kui juht on puhunud…seal taga vasakul on väljamagamise nurk…nii v? Keelame muidugi kõik asjad ära, mitte ei tegele probleemiga…no millal see jook saamata on jäänud? Ja teine teema…pole hullu…asendavad narkoga siis alko kui enivei on vaja Vaimõisa sõita..kaugel see Kopligi siis juba on :D… mille te siis kinni panete? Vallavalitsuse? Selle eest,et Kasari kinni pani v? 😀 metsik lääs…hea,et minema sain sealt! Küla elu!!!!

inc
9 aastat tagasi

Ohtu* ja kõigile

inc
9 aastat tagasi

Sina tarkpea,kes väitsid,et alkoholi ei tohi peale kümmet müüa,sis hari end ja tea, et väljavalatud alkot võid igal ajal ja igas poosis müüa! Ja täpselt nii ongi, et kui Kasari kinni pannakse, siis hakatakse sealt kandist näiteks vaimõisa putkas käima ja see tähendab ka palju pikemat sõitu ja palju suuremat õhtu!

kohalik
9 aastat tagasi

No mida veel? Kas te motlete ka yldse, miasjuttu te siin ajate? Kas alati peab baaris olev myya minema oue vaatama, kas autot juhib kaine inimene voi ei? Ega myya ei teagi, kes on nats joonud, kes on juht voi kes soidab yldse ilma lubadeta. See on naeruvaarne. Kasari baari on 2 korda kutsutud politsei yle pika aja, nyyd tehakse siukene draama sellest. Kohe näha, et politsei ei viitsi oma tööd teha. Haapsalu pubi ees kakeldakse pidevalt, pangu siis need kohad ka koik kinni. See veidike ebaloogiline, et kui nyyd 2 korda kutsutud, siis kohe selline jama majas! Mis puutub… Loe rohkem »

No...
9 aastat tagasi

Maalidel hea nina, need teadvad ilma külastamata, milline olukord baaris valitseb

Liina linnast
9 aastat tagasi

Järelikult oled Sina Maali Maalt ka seda nn.putkat külastanud et tead siin oma lõugu laksutada..