Lääne-Nigula volikogu arutab Iveria küsimust

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Iveria restoran asub Ääsmäe–Haapsalu maantee ääres Lääne–Nigula (endise Oru) ja Ridala valla piiril. Foto: Arvo Tarmula
Iveria restoran asub Ääsmäe–Haapsalu maantee ääres Lääne–Nigula (endise Oru) ja Ridala valla piiril. Foto: Arvo Tarmula

Lääne-Nigula vallavolikogu reedel toimuval kolmandal istungil arutatakse muude teemade hulgas kalakülana tuntud söögi- ja joogikoha Iveria küsimust.

Ettepaneku Iveria lahtiolekuaegade arutamiseks esitas Lauri Lilleoks. “Teades asutuses esinevaid probleeme nii eestikeelse teeninduse kui ka alaealiste tiheda külastamisega selles asutuses teen ettepaneku mitte väljastada Iveriale 24 h kaubandusluba nii toitlustusele kui ka alkoholile,” seisab Lilleoksa ettepanekus. Lilleoksa arvates peaksid Iverial olema samad tingimused mis valla teistel toitlustusasutustel nagu näiteks Valge Tiiger, Risti tankla toitlustuspool, Võntküla hamburgerikiosk, s.t argipäeviti hommikul kella 10st õhtul kella 22ni ja reedel ning laupäeval hommikul kella 10st kuni öösel kella 4–5ni.

Ka Haapsalu politseijuht Margus Kaldma on saatnud vallavalitsusele 18. novembril kirja ettepanekuga piirata Iveria lahtiolekuaega, nii et koht oleks suletud hommikul kella 5st kella 10ni. Põhjenduseks toob politsei, et pärast Haapsalu baaride sulgemist kell 5 sõidavad paljud Iveriasse pidu jätkama.

“Alkoholi kohapeal tarbimiseks pakkujate tegevuskoha erinev sulgemise aeg loob olukorra, kus joobes seltskonnad liiguvad Haapsalust seitsme kilomeetri kaugusel asuvasse baari ja sinna sõites ei pruugi alati olla sõidukite juhtideks kained inimesed. Nii asetatakse ohtu liiklusohutus (juht nii ennast, kaassõitjaid kui ka kõrvalisi liiklejaid),” seisab politseijuhi kirjas vallale.

8. novembri varahommikul Iveria juures toimunud liiklusõnnetuses hukkus neli noort inimest ja üks sai raskelt vigastada. Veokile ette sõitnud sõiduauto alustas liikumist Iveria juurest, hukkunud olid purjus.

Iveriat pidaval ettevõttel puudub praegu tegevusluba.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sass
10 aastat tagasi

Kõige lihtsam lahendus, keelame kõik ära. Võiks ikka mingi geniaalsema ideega lagedale tulla. Eks edaspidi käivad siis Kasari baaris, aga ega sellepärast jook joomata ja sõitmine sõitmata jää.

abc
10 aastat tagasi

Kinni tuleks panna see punt kes läbi sörmede lasevad. Grusiinid pole milleski syydi – sama hästi oleks see ekipaaz kuskilt kännu tagant kohinat trimpamast tulnud. Kas siis juuriksid targad pead terve valla kändudest puhtaks?

inc
10 aastat tagasi

aga kasari paar?

inc-le
10 aastat tagasi
Reply to  inc

Räägid sa kolmikust või paarist?

Rumba Ruts
10 aastat tagasi

Grusiinid on igati lahedad tegelased. Annavad võlgu kui raha kohe maksta pole ja panevad telefoni tuuri kui juhtud natuke silma kinni laskma. Kahju, et need lohakad Vene l….d sealt ära viidi. Gennadile õtleks aga seda, et kused jälle vastu tuult. Ja üldse on vaja enne ikka dushi alt läbi käia kui õhtul taksot sõitma minnakse.

Gennadi Simulask.
10 aastat tagasi

Tglt on kõige rämedam esra- võtab tellimuse vastu ja siis ilmub tihti kohale veerand tunnii pärast- üks mu tuttav neid enam ei telli….

Gennadi Simulask.
10 aastat tagasi

Aga mis puutuvad siia BMW- fännid või mannid? Leidke kaine juht ja lakkuge edasi…

egert
10 aastat tagasi

Põhimotteliselt taksoga ei sõida. Oleks kasvõi 1 norm taxi linnas. Mingid oopelid tojootad fordid. Osta 7 seeria bemm ja kundesid nii et tapab.

genka
10 aastat tagasi

Loomulikult ei saa ju asja üheselt võtta,kui midagi juhtub siis kõige nõrgem jääb süüdi.Ega selle ei pea ju majandustegevust peatama.

egert
10 aastat tagasi

Avaldan pahameelt kõigi BMW fännide nimel ja nõuame antud koha avamist. Samuti nõuame SUURT taasavamispidu saslõki ja lindudega.

Gennadi Simulask.
10 aastat tagasi

Taksojuhina arvan,et inimestel peaks olema ka mõni looduslikult kaunis lõbustuskoht väljaspool linna,kuhu taksoga minna. Ja kui tuleb valdade ühinemine,siis võiks selleks saada ka mõni kaugem tühi vallamaja. See Iveria on niigi liiga lähedal…

Ahto
10 aastat tagasi

Rsk ,ma ei salli seda kõige kergemat teed minekut . Iga loll oskab ära keelata ,prooviks ikka midagi normaalset välja mõelda. Keeldudega me majandust kohe kindlasti ei elavda.
Tegelikult majandusele panigi suure põntsu see aastatetagune alkoholimüügi piirang. Ehk veidi vanemad inimesed mäletavad kui palju oli EV alguses 24 tundi avatud söögikohti. Inimesed olid täis lootust .Suviti müüsid koolilapsed lihtsalt limonaadi ja pirukaid teede ääres. Kuhu me nüüd jõudnud oleme ! Kui öösel Haapsalust Tallinna sõita ,siis teele ei jää ühtegi 24 h avatud söögikohta. Kas me midagi saavutanud ka oleme nende piiramistega ? Ega ei ole ju !

kohalik
10 aastat tagasi
Reply to  Ahto

täelikult nöus