Juhtkiri: Kuidas ei tea?

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Neli noort inimelu nõudnud liiklusõnnetusest oli möödas terve nädal, kui selgus, et noorte ajaveetmiskohal, maanteeäärsel restoranil Iveria ei olnudki kehtivat tegevusluba.

Tegelikult juba mitteeksisteeriva Oru valla ametniku selgitust mööda oli selle kõrtsi pidajaile meelde tuletatud, et nende luba ei kehti. Paraku olevat omanikul raskusi eesti keelest aru saamisega, valla töötajad aga ei saa ju öösiti kontrollimas käia, kas kõrts töötab või mitte.

Need avaldused on üllatavad. Oru on ju väike vald. Kuidas ei pane ükski omavalitsuse töötaja tähele, et suure maantee ääres särab tuledes meelelahutusasutus?

Loomulikult ei ole vald süüdi selles, et äri ajada soovija ei saa kehva keeleoskuse tõttu seadusest ja valla kirjadest aru. See ei puutu aga üldse asjaollu, et vald teadis puuduvast loast ja ei pannud tähele, et Iveria töötas!

Liiklusõnnetuse põhjust siit otsida ei tasu — see oleks juhtunud ka siis, kui baar oleks tegutsenud ametliku loaga. Pigem võib öelda, et õnnetus viis ilma loata tegutsenud ettevõtte sooritatud väärteo jälile.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
külaline
10 aastat tagasi

Miks kallid lapsed ja hiljem noorukid joovad. Lapseõhtu lällutajaid on terve Haapsalu reede õhtust alates nädalavahetusel täis. Midagi on ikka väga mäda

kodanik
10 aastat tagasi

Tegelikult peaksid Sukles ja Karilaid avama analoogse joomakoha kuskil linnale lähemal. Niikuinii pole noortel maikuuni muud teha kui juua ja laaberdada.

on
10 aastat tagasi

väga hale, kõik teevad, mis pähe kargab. Korda pole olemas. Juuakse, laaberdatakse, politsei on kellegi mõju all. Pätid ruulivad. Noored on kasvatamatud, sest eeskuju pole. Pole oma vanemaid on kirjupered. Kõrtse peetakse ilma luba omamata

Prtp
10 aastat tagasi

Kes aga vastutab, et Haapsalu linna sees ei ole täiskasvanud inimesel võimalik öösel alkoholi kätte saada ja purjutajad peavad autoga linnast välja järele sõitma?

Anneli Kubi
10 aastat tagasi

Anni
Mida siin arutada, alkoholi müük võiks ka poodides juba 20.00 lõppeda ja ka poodide lahtioleku aeg oleks seda võrra lühem. Praegu ju klienditeenindajad passivad janus joodikute järgi, et nad oma pudeli ikka kätte saavad. Meie riik ju lausa soosib joomist. Kui alkoholi kätte saamine oleks veidike keerulisemaks tehtud juhtuks ka selliseid õnnetusi vähem.

Mina
10 aastat tagasi
Reply to  Anneli Kubi

käin õhtul hiljem süüa ostmas. Varem pole tihtipeale aega ning janus joodikuid eriti ei tähelda. Mida keerulisem alkoholi kätte saada, seda rohkem hakkab igasugu asju juhtuma, see on kindel.

mari
10 aastat tagasi

Huvitav – endine Oru vallavanem sõitis iga päev tööle minnes ja töölt tulles seega ca 4 korda päevas Kalakülast mööda, kuidas saab vald öelda, et midagi ei tea?

imestaja
10 aastat tagasi

Uskumatu, milline lohakus, süüdimatus ja vastutusvõimetus Nii ametnike kui linnaelanike poolt. Ajudeta nolgid teevad Haapsalus ja maakonnas mis pähe tuleb. Maavanem on küündimatu ja Eesti teisest kandist, kus samuti padujoodikuid ja noorte harimatute inimeste surmaga lõppenud ööläbusid palju. Võrus viis koos kohalikega joodud alkohol hauda ka tuntud sportlase. Joomine on tavaline ja pole taunitav. Prassimine on joodikute suhtes sallivale ametnikule tavaline ja nii need kurjad asjad toimuvadki. Kas politsei on kellegi mõju all? Oma ametitesse küündimatud ametnikud põhjustavd palju kurja. Politsei ei peata sigtsevaid liiklushuligaane. Maavanem ei huvitu üldse maakonnas ja valdades toimuvast. Kaua selline anarhia ja onupojalik e. poliitvennalik… Loe rohkem »

Tegevus Luba
10 aastat tagasi

Liiklusõnnetuse põhjust siit otsida ei tasu — see oleks juhtunud ka siis, kui baar oleks tegutsenud ametliku loaga. Seda küll, õnnetuse oleks saanud ära hoida see kui lugupeetud vallavalitsus oleks viitsinud oma tööd korralikult teha ja tagada seda et ilma tegevusloata tegutsev asutus siis tõesti ei tegutseks., korduv kirjakeste saatmine pole päris see… Igatahes ei valinud me seda seltskonda sinna kirju kirjutama ja pärast kuulama lalinat, et ega me ju kontrollida ei saa kas seadusi täidetakse. milleks siis üldse tegevusluba , kui selle puudumisel ei vaevu mitte keegi valitsejetest ebaseadusliku(seda ju tegevusloata ettevõte on) ettevõtte tegevust lõpetama ja sellega inimelusid… Loe rohkem »

kohalik
10 aastat tagasi

linnas tegutsevas baaris müüakse ka peale kella 03,00 alkoholi (Lemon)

Nimi
10 aastat tagasi

Töötajatel pole äkki elamislubasid ka?