Juhtkiri: Ebakõla

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna nimekirjas kandideerib Haapsalus neli inimest ja võimule tulla nad seega ei saa. Mitte aga ainult sellepärast ei ole EKRE valimislubadused ebarealistlikud. Holmi tööstusala loomine Kiltsi tööstusalale konkurendiks on justkui Lääne maakonnale kaigaste kodaraisse loopimine. Maakonnakeskus Haapsalu peaks hoopis Ridala valda raskes töös aitama. Seda enam, et kasu tuleks Haapsallu ehk rohkemgi kui Ridalasse.

Kahtlane on lubadus maksta treeneritele tulemuspõhist palka. Keskerakonna juht Jaanus Karilaid kommenteeris tabavalt: „Ise me tahame, et lapsed teeksid sporti tervise pärast. Öelda siis, et need, kel pole medaleid, on kehvemad? Noh. Kaheldava väärtusega.” Kui medalitreenerid on väärt rohkem, siis on ka medalilapsed väärtuslikumad. Miks peaks laps tahtma tegelda millegagi, mis tekitab talle väärtusetu tunde? Tulemusspordil on tähtis koht, aga rahva tervis, et iga laps teeks sporti, on veel olulisem.

Veelgi enam — kas need treenerid, kes õpetavad tuntumat spordiala, kus konkurents suurem ja medaleid teenida raskem, väärivad vähem palka kui nende alade treenerid, mida viljeldakse, on Eestis vähe ja milles medalid kergemad tulema? Jah, treeneri palk on liiga väike, kuid tulemuspalk oleks subjektiivne ja tekitaks kogukonnas vimma.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Endel Susi
10 aastat tagasi

Kavandatav tööstuspargi maa Kiltsis kuulub riigile ja on mõeldud abilennuväljaks kui Ämari rivist välja lüüakse. Mõelda tuleks eelkõige oma julgeolekule. Kindlasti on vaja kasutusele võtta Haapsalus holmid, et luua linnale lisaväärtust. Mis puudutab treenerite tasustamist, siis oli meil kirjas, et see peaks koosnema kahest osast pearaha ja tulemuslikkus. Peale väikeste koolilate vajavad rohkem hoolt just teismelised.

kukurusnik
10 aastat tagasi
Reply to  Endel Susi

abilennuväli!!! 1 maailmasõjalaadsed sõdimised on ammu möödas