Noorte ettevõtlikkusprogramm Entrum jõuab Läänemaale

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Mullu pälvisid kõige ettevõtlikumate noorte tiitli Saaremaa noormehed Mihkel Kristofer Vajak ja Mikk Kärner tahvelarvutipõhise Android-õpiku väljatöötamise eest. Foto: Entrum
Mullu pälvisid kõige ettevõtlikumate noorte tiitli Saaremaa noormehed Mihkel Kristofer Vajak ja Mikk Kärner tahvelarvutipõhise Android-õpiku väljatöötamise eest. Foto: Entrum

Üleriigiline noorte ettevõtlikkusideede konkurss ja arenguprogramm Entrum on sel hooajal viies Põhja-Eesti piirkonnas, sh Läänemaal. Entrumi kaudu saavad ka Läänemaa 13–19aastased noored ellu viia oma põnevaid ideid ja kandideerida kõige ettevõtlikuma meeskonna tiitlile.
 
Neljandat hooaega tegutsev Entrum on programmi Läänemaa koordinaatori Cynne Põldääre sõnul parim, mida just ettevõtlikkuse vallas noortele praegu pakutakse.

“Noortel aidatakse oma ideed arendada ja ka ellu viia,” selgitas Põldäär programmi olemust. 

Läänemaa noored teevad Entrumi programmiga tutvust minikoolitustel  26., 27. ja 30. septembril Lihula, Kullamaa, Taebla ja Noarootsi koolides, Haapsalu põhikoolis, Läänemaa ühisgümnaasiumis ja Haapsalu kutsehariduskeskuses.
 
29. oktoobril osalevad 600 Lääne-, Harju-, Järva- ja Raplamaa ja Tallinna noort Nokia kontserdimajas terve päeva vältaval koolitusel. Põldääre sõnul räägivad seal ka tuntud inimesed noortele, kuidas nad oma saavutusteni on jõudnud. Entrumi tänavuse hooaja ettevõtlikkuse eeskujud on muusik Tanel Padar, restoraniomanik Anni Arro, tippsportlane Nikolai Novosjolov, tudengisatelliidi juhendaja Mart Noorma ja moekunstnik Liina Stein.

Head ideed saavad teoks
 
Entrumi arenguprogramm kulmineerub ettevõtlikkusideede konkursiga, mille tulemuste alusel annab president Toomas Hendrik Ilves järgmise aasta maikuus parima teostusega idee autoritele üle kõige ettevõtlikumate noorte tiitli. Mullune peaauhind läks kahele Saaremaa noormehele tahvelarvutipõhise Android-õpiku eest.

Põldääre sõnul korraldasid möödunud hooajal ettevõtlikud noored Entrumi programmi kaudu veel näiteks Pärnu kontserdimajas heategevuskontserdi kodutute loomade varjupaika koertemaja ehitamiseks ja rajasid ratsutajatele vajaliku liivaraja, üks Saaremaa tüdrukutebänd sai Entrumi kaudu kontakti teiste saare noortega kes pakkusid helisalvestusteenust ning vaatamata vanusevahele ja väga erinevale taustale tehti aktiivselt koostööd ning salvestati muusikat.

Põldäär innustas kõiki oma ala spetsialiste noortele mentoriks tulema. Mentoriks olemine on Põldääre sõnul võimalus tutvustada noortele oma valdkonda. “Ja noorte ideed on nii vahvad, nendega koos olla on äge,” lisas Põldäär. Mentoriks saab registreeruda 1. oktoobrini aadressil www.entrum.ee/mentor.

Entrumi programm on kolmeaastase rotatsiooni põhimõttel tegutsemise jooksul arendanud ettevõtlikkust rohkem kui tuhande viiesajas noores ja ellu toonud 346 ettevõtlikkusideed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments