Läänemaa noorte auhinnatud ideed: ruubamatkad ja e-muusikakool

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Ettevõtluskonkursi ENTRUM auhinnagaalal tunnustust pälvinud Läänemaa noortel on plaanis oma äriprojekte kindlasti jätkata.

Parima Läänemaa start-upi tiitli teenis projekt Ruuplased, mis hakkab suvel korraldama Haapsalu Tagalahel regulaarselt ruubamatku. Loomemajanduse valdkonnas võttis võidu Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilase Markus Lemberi e-muusikakool, kus huvilised saavad interneti vahendusel ligipääsu professionaalse kitarriõpetaja poolt koostatud õppevideotele.

Nii Ruuplastest kui ka E-muusikakoolist on Lääne Elu varem pikemalt kirjutanud siin ja siin.

ENTRUMi konkursil osalenuid juhendanud Läänemaa arenduskeskuse ettevõtluskonsultant Cynne Põldäär hindas lõppvoorus tunnustatuid väga kõrgelt. "Juba kohalikul tasandil oli selge, et Ruuplased on favoriidiks," ütles Põldäär. 

"Ruuplased võinuks tulla tegelikult ka üldvõitjaks, kuid arvan, et teenindusvaldkonna ees oli seal väike eelis nendel projektidel, kus oli mingi käegakatsutav toode," nentis Põldäär. Entrumi konkursi üldvõitjaks tulid Koeru noored, kes leiutasid ökonätsu „Nätrum“.

"Loomemajanduse kategoorias pidasime E-muusikakoolile suureks konkurendiks ka muinasjutufestivali "Elas kord" projekti. E-muusikakoolile andis ilmselt eelise see, et sellel on juba kindel platvorm olemas, kuid muinasjutufestival tuleb alles juuni lõpus," lausus Põldäär.

Ruuplaste mentori Innovatsioonikeskuses Innokas töötava Angela Leppiku sõnul ei mõelnud nad eriti sellele, kas tuleb esikoht või mitte. "Keskendusime oma tööle ja ei tegelenud ennustamisega," ütles Leppik.

Leppiku kinnitusel oli Ruuplaste edu pandiks see, et nad tegid projekti koostades oma kodutööd hoolsalt ning analüüsisid alati kõik arutatu väga täpselt läbi.

Kindlasti ei piirdu Ruuplased üksnes ENTRUMI konkursiga. "Sellel aastal tegutsevad nad SA Innovatsioonikeskus Innokas all, kuid järgmisel aastal jätkavad iseseisva juriidilise isikuna," ütles Angela Leppik.

"Auhinnagaala oli kena. Mulle väga meeldis," lausus Leppik 7. mail Tallinnas Lauluväljaku klaassaalis peetud ürituse kohta.

E-muusikakooli projekti autor Markus Lemberi sõnul oli tal auhinnagaala eel küll võidulootus, kuid kindel olla ei saanud, sest konkurents oli tihe. "Kõik lõppvõistlusele pääsenud noored olid väga andekad," jäi Lember tagasihoidlikuks.

Lemberi sõnul on ta E-muusikakooliga jõudnud niikaugele, et suvel peaks algama kitarrikursuste filmimine. Esimesel aastal keskendub Lember kitarritundidele, kuid edaspidi peaks õpetatavate instrumentide valik laienema.

"Loodan kindlasti E-muusikakooliga jätkata ka järgnevatel aastatel," lausus Lember.

Lemberi sõnul sai rahalise auhinna üksnes ENTRUMI üldvõitja. Teised premeeritud projektid said auhinnaks Piletilevi kinkekaardi ja videokaamera.

Fotod: Argo Ingver, Entrum

ruuplased

Ruuplased — Angela Leppik,Martin Nerman, Britta Sool, Brita-Maria Alas, Elisabeth Fofilov, Kerli Neljas ja Enna Kallasvee koos maavanem Innar Mäesaluga.

lember

E-muusikakool — Markus Lember (vasakult teine) ja tema mentor Maarja Räni (vasakult kolmas) Tanel Padariga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments