Õpilasfirmade laat toimub tänavu veebis

Õpilasfirmade e-pood
Õpilasfirmade e-pood

Sel laupäeval, 13. veebruaril korraldab Junior Achievement Eesti traditsioonilise aasta suurima õpilasfirmade laada, mis toimub seekord veebi vahendusel. Üle 230 õpilasfirmaga laadast toimub mitme tunni jooksul otseülekanne külalistega ning igaüks saab virtuaalselt ka õpilasfirmade poode külastada.

Õpilasfirmade e-poest leiab 12 Läänemaa õpilasfirma tooteid. Kõik õpilasfirmad tegutsevad Läänemaa ühisgümnaasiumis – Fabrec, HoiE, HOOLIME, KLADE, Köer, Meraki, Noobel, PlinK, RealTime, SaltyHealth, SleekSheet ja Wotch.

„Koduõppe ja piiratud kohtumisvõimaluste tõttu on sellel õppeaastal kogu õpilasfirmade programm olnud tavapärasest keerulisemas olukorras. Varasemalt oleme aasta jooksul saanud korraldada mitmeid õpilasfirmade laatu, kuid seekord pole see praktiliselt võimalik olnud ja seega on õpilastel jäänud puudu väga oluline osa oma ettevõtte loomise praktikast,“ selgitas JA Eesti tegevjuht Kersti Loor.

Aadressil jalaat.worksup.com toimub laupäeval kell 12-18 otseülekanne, mille jooksul tutvustatakse vaatajatele õpilasfirmasid, nende tooteid ja teenuseid, stuudios räägivad vilistlased oma lugusid nii õpilasfirmade aegadest kui praegusest tegevusest. Juttu tuleb laiemalt ettevõtlus- ja majandusõppest Eestis, toimub õpilasfirmade innovatsioonivõistlus, põnevad intervjuud vilistlaste, juhendajate, laada žürii liikmetega jne. Samuti kutsutakse vaatajaid oma teadmisi ja õnne proovile panema põnevates laadamängudes.

Laadast võtab osa üle 230 õpilasfirma. Pakutavate toodete seast leiab suurel hulgal omanäolisi käsitöötooteid ja ka näiteks humoorikate sõnumitega kondoome ning käsitööna valmivad kirevad pinata’d. Kuigi seenehooaeg on kaugel, saab endale soetada muheda seeneämbri. Õpilasfirmad pakuvad ka teenuseid, nagu näiteks tööportaal noortele, taskuringhäälingud, sotsiaalmeedia turunduse analüütika, teenuskaartide sidumine ühte äppi jne.

Kõiki pakutavaid tooteid saab loomulikult ka osta ning need saadetakse pakiautomaatide või kullerite vahendusel klientideni. Selleks toetab kullerfirma DPD Eesti õpilasfirmasid ka märksa soodsamate tingimustega.

Laupäevase laada välisel ajal leiab õpilasfirmad ja nende tooted ka pidevalt toimivast õpilasfirmade e-poest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments