Nädalavahetusel toimus ENTRUMi superfinaal

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

ENTRUM möödunud hooaja võitjad ja patroonid Anni Arro ning Nikolai Novosjolov. Foto: ENTRUM
ENTRUM möödunud hooaja võitjad ja patroonid Anni Arro ning Nikolai Novosjolov. Foto: ENTRUM

ENTRUMi ettevõtluskonkursi finaalis osales kokku 56 start-up’i 173 noorega.

Läänemaa oli esindatud 12 muljetavaldava projektiga, mida Lääne Elu tutvustas eelmisel nädalal.

Võitjad selguvad 7. mail peetaval auhinnagaalal. Seal kuulutatakse välja ka Eesti ettevõtlikuim kool ja parim mentor.

ENTRUMi konkursil osalenuid aidanud Läänemaa arenduskeskuse ettevõtluskonsultant Cynne Põldäär kiitis Läänemaa noori. “Neil läks väga hästi. Kõigil projektidel oli hea ettevalmistus ja esinemine,” ütles ta.

Kuna maakondlik žürii alustab lähiajal valikute tegemist, ei soovinud Põldäär veel kommenteerida, millisel noortegrupil esitlus kõige paremini läks. Ta nõustus siiski ütlema, et ühel ideel võib olla isegi lootust peaauhinda saada.

Tema sõnul kutsutakse kõik osalenud ka auhinnagaalale. “Võitjad valitakse kõigepealt välja maakondade ja valdkondade kaupa. Need tulemused edastatakse lõppžüriile, kes valib välja üldvõitja,” selgitas Põldäär. Lisaks paneb Tartu loomemajanduskeskus välja oma eripreemia.

Entrumi konkursiperioodi lõppedes peavad noored leidma oma ideede jaoks juriidilise isiku. “Moodustatud on juba mõned mittetulundusühingud ja iga hetk peaks sündima ka üks osaühing. Õigusliku poole lihtsuse mõttes püüavad aga paljud noored leida koostööpartnereid juba olemasolevate ettevõtete ja organisatsioonide seast,” rääkis Põldäär.

“Vastavalt ENTRUMi reeglitele peavad seal osalenud start-up’id kolme aasta jooksul mainima, et nende idee sündis just selle konkursi raames,” märkis Põldäär noortele kehtiva nõude kohta.

Suve lõpuks peaks tema sõnul olema selge, kes osalenutest ka reaalselt hakkama saavad. “Paljud ettevõtmised nagu näiteks muinasjutufestival on plaanitud suveks,” põhjendas Põldäär.

Järgmisel aastal keskendub ENTRUMi konkurss Lääne-ja Ida-Virumaale. See tähendab tõenäoliselt seda, et tavapäraseid õpilasfirmasid luuakse Läänemaal rohkem, kui viimase aasta jooksul. “ENTRUMi reeglistik ei luba osalevat ideed paralleelselt mõnes iseseisvas õpilasfirmas kasutada,” nentis Põldäär.

“Tahaks loota, et õpilasfirmade arv taas endiseks muutub,” rääkis ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments