Entrumi auhinnagaalal pärjati kahte Läänemaa noorteprojekti

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ruuplased — Angela Leppik,Martin Nerman, Britta Sool, Brita-Maria Alas, Elisabeth Fofilov, Kerli Neljas ja Enna Kallasvee koos maavanem Innar Mäesaluga. Foto Argo Ingver, Entrum

Täna Tallinnas ENTRUMi ettevõtluskonkursi auhinnagaalal kuulutati Läänemaa parimaks ettevõtlusprojektiks Ruuplased, loomemajanduse muusikavaldkonnas võitis aga E-muusikakool.

Ruuplaste nime all kandideerinud projekti idee on ruubamatkade korraldamine Haapsalu Tagalahel. Madalapõhjaliste paatidega korraldatavad matkad elavdaks nii Haapsalu turismiturgu kui ka pakuks noortele võimaluse teha matkagiidi tööd.

Ruuplaste projekti veavad Haapsalu põhikooli õpilased 16aastased Martin Nerman, Elisabeth Fofilov, Kerli Neljas ja Britta Sool ning 15aastane Tallinna Inglise kolledži õpilane Brita-Maria Alas. Mentorid olid Enna Kallasvee ja Angela Leppik.

Kategoorias „LOOV EESTI – Loomemajandus: muusikatööstus ja festivalide korraldamine“ tunnistati parimaks 16aastase Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilase Markus Lemberi start up E-muusikakool. Tema mentor oli Maarja Räni.

E-Muusikakool arendab veebilehte, mis pakub koostöös professionaalsete muusikõpetajatega loodud videokoolitusi muusikainstrumentide õppimiseks erineva tasemega huvilistele.

Läänemaalt jõudis ENTRUMi ettevõtluskonkursi superfinaali 12 noorte välja mõeldud ettevõtlusprojekti. Valdkondadest domineeris Läänemaa projektides eeskätt loomemajandus, kuid leidus ka teenindus- ja tehnoloogiavaldkonna ideid.

Tallinnas toimunud auhinnagaalal kuulutati välja iga maakonna ja iga valdkonna parim projekt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments