0

Uus mobiilirakendus muudab omavalitsusega suhtlemise lihtsamaks

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Regionaalministri valitsemisala tellimusel on valminud tasuta mobiilirakendus „Anna teada“, mille abil saavad inimesed silma hakanud heakorraprobleemidest teavitada kohalikku omavalitsust.

Rakenduse „Anna teada“ abil saab teada anda näiteks prügihunnikust metsa all, lahtisest kaevust, rikkis tänavavalgustuslambist vms.

Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul on mobiilirakenduse eesmärk luua juurde üks lihtsalt kasutatav kanal, mille abil saavad inimesed omavalitsusega suhelda.

„Väga paljudel on nutitelefon pidevalt taskus, seepärast lõimegi juurde ühe kanali, kuidas näiteks võssa kasvanud liiklusmärgist või lõhutud pargipingist omavalitsusele võimalikult lihtsalt teada anda,“ rääkis Kiisler.

Rakenduse kasutaja saab märkida kaardil probleemi asukoha, kirjutada lühikese selgituse ning lisada foto. Rakendus teeb inimese asukoha järgi kindlaks, millise omavalitsuse territooriumile probleem jääb ja saadab info selle dokumendiregistrisse või üldisele e-posti aadressile.

Lähiajal uuendatakse ka ühise veebiplatvormi versiooni, siis on kõigil neil, kes kasutavad kohalike omavalitsuste teenusportaali (KOVTP), võimalik need andmed ka oma kodulehel kaardil kuvada. Rakenduse haldamine kohalikule omavalitsusele kulusid kaasa ei too.

Mobiilirakenduse „Anna teada“ valmistas GoSwift OÜ ja seda rahastati Euroopa Regionaalarengu Fondist. Nutilahenduse maksumus koos käibemaksuga oli 18 840 eurot. See sobib nii Android kui ka Apple iOS operatsioonisüsteemidega nutitelefonidele.

Lisainfot saab leheküljelt kov.riik.ee/annateada/.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz