Valge Daami turniiril vehklevad linnapea ja maavanem

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Maavanem Innar Mäesalu ja linnapea Urmas Sukles ristavad mõõgad. Foto: Arvo Tarmula

Valge Daami vehklemisturniiri finaalis tuleval laupäeval peavad duelli ka maavanem Innar Mäesalu ja linnapea Urmas Sukles.

Duell peetakse Haapsalu vehklemisklubi En Garde treeneri Helen Nelis–Naukase sõnul meeste ja naiste finaalide vahepeal.

„Mul on väga tihe seos vehklemisega,” ütles Haapsalu linnapea Urmas Sukles. „Üks kord elus olen maski pähe pannud ning korra ka epeed käes hoidnud.”

Vehklemine on uus ka maavanemale. „Ma olen Eesti vehklemisliidu liige, kuid vehklemissporti ma harrastanud ei ole,” ütles ta.

Mõlemad ennustasid, et võistlus tuleb tasavägine. „Kui mask pähe tõmmata, siis selle alt niikuinii ei näe,” naljatles Sukles.

Võistlejaid tuleb Nelis–Naukase sõnul turniirile Rootsist, Soomest, Venemaalt ja Norrast, kuid põhiosa on ikkagi Eestist.

Ta kinnitas, et turniiril on ka Haapsalu vehklemisparemik — näiteks Sten Priinits ja Katrina Lehis.

Eesti koondislaste tulek ei ole kindel, sest paljud neist on välismaal laagris valmistumas maailmameistrivõistlusteks (5.–7.08 Ungaris), ütles Nelis–Naukas.

Valge Daami vehklemisturniir algab laupäeval kell 10 Wiedemanni spordihoones meeste alaturniiriga. Kell 13 saab alguse naiste vastasseis. Finaalid algavad kell 18 väikeses linnuses, vihmase ilma korral Wiedemanni spordihoones.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jne
10 aastat tagasi

ropp artikkel.. ei hakka põhjendama, miks!

Madiken
10 aastat tagasi

Tere, tänan, et tähelepanu juhtisite. Ikka juhtub apsakaid.

jaak
10 aastat tagasi

tore üritus aga lugupeetud ajakirjanik võiks enne kirjutamist ennast kursi viia kes on kes .Klubi president ja juht on Sulev Saareväli, Helen on treener ja juhatuse liige.