Lääne Elu paberleht 16. juulil

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Parima maasikatordi võistlusel osales tänavu vaid neli torti, korraldaja sõnul oli võistlus äärmiselt tasavägine. Foto: Arvo Tarmula
Parima maasikatordi võistlusel osales tänavu vaid neli torti, korraldaja sõnul oli võistlus äärmiselt tasavägine. Foto: Arvo Tarmula

Hanila vald peatas elanike vastuseisu tõttu tööstuspargi arendamise

Kohalike elanike vastuseisu tõttu loobus Virtsu arenguselts tööstuspargi arendamise ideest, samal põhjusel ei kavatse vald enam EASilt pargiehituseks toetust küsida.

Selts koostöös kohaliku omavalitsuse ja ettevõtjatega kavandas Kajaka poe lähedal ulatuslikku tööstusala juurdepääsutee ja muu vajalikuga.

Läinud kolmapäevaks kokku kutsutud rahvakoosolekul andsid virtsulased vallavanemale üle 22 allkirjaga protestikirja, milles teatasid, et pole tööstuspargi rajamisega nõus.

„Koosoleku tulemusena on tööstuspargi ideekavandi edasiarendamine päevakorrast maha võetud,” teatas arenguseltsi juht Jüri Mõniste Virtsu veebilehel pärast koosolekut.

Kirjale alla kirjutanud Girta Päärson ütles, et ei olda tööstuspargi kui niisuguse vastu, küll aga selle vastu, et park rajatakse Kajaka poe lähistele. „Elurajooni ei saa seda ometi ehitada,” sõnas Päärson.

Lugu saab lugeda siit.

Läänemaa jahindusnõukogu otsustas sigade küttimislimiidi

Läänemaa jahindusnõukogu otsustas oma esimesel koosolekul, et uuel jahihooajal tohib küttida 1129 metssiga, kitsede küttimismahtu ei määrata.

Teisel kogunemisel leiti olevat mõistlik keskkonnaagentuuri soovitus küttida Läänemaal uuel hooajal üks karu.

Järgmiseks otsustab nõukogu põtrade küttimismahu.

Keskkonnaamet moodustas maakondlikud jahindusnõukogud, sest 1. juunist kehtima hakanud uue jahiseaduse järgi peavad maaomanikud ja jahimehed omavahel olulistes küsimustes kokku leppima, selgitas keskkonnaameti Hiiu–Lääne–Saare regiooni juht, Läänemaa jahindusnõukogu esimees Kaja Lotman.

Haapsalu linn otsib uut sotsiaaljuhti

Haapsalu linnavalitsuse sotsiaal– ja tervishoiuosakonna juhtaja Eve Lemmsalu paneb järgmisel nädalal ameti maha.

Linn otsib osakonnale uut juhti.

„See oli teadlik otsus. Olen 20 aastat sotsiaaltööd teinud ja see ammendas ennast,“ põhjendas Lemmsalu lahkumisotsust.

Eve Lemmsalu töötas linnavalitsuse sotsiaalosakonnas 1994. aastast, mil koos Kaja Rootare ja Tarvo Pikkaroga hakati linna sotsiaalsüsteemi üles ehitama.

Maasikapeo kuumaõhupalli õnnetuse asjaolusid uurib lennuamet

Möödunud laupäeval kella kahe paiku kukkus naine Altmõisa maasikapeol õhku tõusnud kuumaõhupalli korvi küljest alla. Naine toimetati haiglasse, õnnetuse asjaolusid uurib lennuamet.

Kuumaõhupallifirma Blue Sky Balloons tegevjuht Kalev Tikk kinnitas, et midagi hirmsat juhtunud ei ole, õnnetusse sattunud naine minestas kukkumise tõttu, kuid sai kiirelt abi.

Täpsemaid kommentaare, miks õhupall koos naisega õhku tõusis, Tikk anda ei saanud, sest õnnetuse asjaolud pole selged.

Lugu saab lugeda siit.

Läänemaa pensionärid lustisid Kihnu Virve saatel

Laupäeval sai Rõude külaplats pidurõivis inimesi ääreni täis, sest Läänemaa pensionäride suvisele kokkutulekule oli sõitnud maakonna igast nurgast kokku umbes 500 inimest.

Haapsalust üksi oli kaks suurt bussitäit, peale selle veel need, kes tulid oma autoga. Parkimisplatsil seisis neli bussi ja kõik Rõude küla teeääred olid sõiduautosid täis.

Päevakava oli tihe, sest kõik tahtsid esineda ja näidata, mida on talvel uut õppinud. Oli koorilaulu ja näitemängu, rahvatantsu ja pillilugusid. Maavanem Innar Mäesalugi ei hakanud pikka tervituskõnet pidama, vaid tõmbas kohe lõõtsalood lahti.

Peo külalisena esines Kihnu Virve oma ansambliga. Lava kõrval vilus oma esinemisjärge oodanud Kihnu rahvarõivis Virve võis jääda mandrirahva kirevate rahvariiete vahel märkamatuks, aga lavale astudes sai temast särav staar.

Maasikapidu: loomaaed jäi tulemata, kuid alguse sai mitu uut traditsiooni

Altmõisa maasikapeo tordioksjonil müüdi nelja täiskasvanute valmistatud tordi kõrval esimest korda maha ka kümmekond laste kaunistatud torti.

Maasikapeo korraldaja Meeli Loki sõnul anti lastele kümmekond valmis tordipõhja ja materjali nende kaunistamiseks, näiteks söödavaid lilli.

„Laste fantaasia oli võrratu,” ütles Lokk rõõmustades.

Tordioksjon on Altmõisa maasikapidude traditsioon, müügitulu annetatakse alati heategevuseks. Tänavu koguti Loki sõnul 255 eurot, mis läheb Mäemõisa pargi lavaehituse lõpetamiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments