Maasikapeo kuumaõhupalli õnnetust uurib lennuamet

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuumaõhupalli küljest kukkunud naine sai kiiresti abi. Foto: Arvo Tarmula
Kuumaõhupalli küljest kukkunud naine sai kiiresti abi. Foto: Arvo Tarmula

Laupäeval Altmõisa maasikapeol külastajaile uudistamiseks pandud kuumaõhupall tõusis teadmata põhjusel õhku, korvi külge jäi rippuma naine, kes kukkus ligi kümne meetri kõrguselt murule.

Kiirabi viis viga saanud naise haiglasse, õnnetuse asjaolusid uurib lennuamet.

„Istusime perega pleedil. Järsku mu mees näitas taevas suurt õhupalli ja ütles, et näe, inimene ripub korvi küljes. Järgmisel hetkel laskis ta lahti ja kukkus alla,” kirjeldas õnnetust üks pealtnägija.

Maasikapeo korraldaja Meeli Loki sõnul pidi pall õhku tõusma alles päikeseloojangul. Päeval oli õhupall mõeldud ilusa ja rõõmustava atraktsioonina ning see puhuti täis, et uudistajad saaks korvi ronida.

„Õhupall oli köiega kinni, tõime sinna juurde meie kõige suurema traktori, mis seda kinni hoiaks,” sõnas Lokk. Ta lisas, et ilm oli kogu peopäeva tuulevaikne.

Kuumaõhupallilende pakkuva ettevõtte Blue Sky Balloons tegevjuht Kalev Tikk ütles eile Lääne Elule, et ei saa öelda, miks pall õhku tõusis, sest juhtumit uurib lennuamet.

Õnnetuskohal olnud Blue Sky Balloonsi töötajad rääkisid Lääne Elule, et korvis oli kolm inimest, kui tuli tuulehoog, mis kergitas palli umbes kümne meetri kõrgusele. Korvi külge jäi rippuma Blue Sky Balloonsi enda töötaja.

Ka rääkisid kohapeal olnud töötajad, et ettevõtte kümne tegutsemisaasta jooksul ei ole sellist õnnetust kunagi juhtunud.

Kalev Tikk ütles, et naine lihtsalt minestas kukkumise tõttu, kuid sai kiiresti abi — midagi hirmsat ei juhtunud.

Tikk lisas, et lennuametis registreeritakse mis tahes lennundusõnnetused.

Läänemaa haigla ravijuhi Kai Tennisbergi sõnul on patsiendi seisund stabiilne.

Meeli Loki sõnul naisel muid vigastusi peale tugeva põrutuse ei ole.

„See teeb südame kergeks, et ta kohe abi sai,” ütles Lokk ja selgitas, et peale peole kutsutud meediku oli publiku seas ka kaks velskrit, kes samuti kannatanule abi andsid.

Altmõisa maasikapidudel on ka varem peoliste rõõmustamiseks kuumaõhupalle näidatud, kuid varem ei ole need tuulise ilma tõttu õhku tõusnud.

„Nad saavad õhku tõusta ainult kindlatel tingimustel, õhupalli juhid on ikkagi professionaalid,” sõnas Lokk.

Blue Sky Balloonsi kodulehel seisab teade, et lendudele registreerimine on ajutiselt peatatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments