Haapsalu varjupaiga kassid saavad esimest korda õueaediku

Madiken

madiken@le.ee

Seni tubased olnud kassid saavad tulevikus õues mängida. Foto: Katrin Pärnpuu

Altmõisa maasikatordioksjoni tulust saadud 280 euro eest ehitatakse Haapsalu loomade varjupaiga kassidele võrkaiaga piiratud vabaõhukoppel.

“Enne nad õues ei käinud – olid tubased,” ütles Maarek Nõmmik varjupaika haldavast Haapsalu tööotsijate ühingust.

Kui raha üle jääb, tehakse juurde ka kasside vabaaja atraktsioone – näiteks ronimispuid, lisas Nõmmik.

Altmõisa külalistemajal on traditsioon korraldada maasikapeol tordioksjon, mille tulu annetatakse heategevusele. Tänavu otsustas Altmõisa seitsme tordi ja kasti maasikate müügitulu Haapsalu loomade varjupaigale anda.

Nõmmik rääkis, et varjupaik muutis hiljuti loomade pidamise strateegiat, tänu millele on vähenenud magama pandavate loomade arv. Sellest ja elust Haapsalu loomade varjupaigas loe pikemalt laupäevasest Lääne Elu paberlehest.

5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
BIG maxi hamburger
9 aastat tagasi

ka mina olin kunagi loom, aga nüüd mõnus suutäis, kes mind kaitses?

kaisa
9 aastat tagasi

Hurrrrrraaaaaaaaaaaaa! Ometi saavad loomad ka õue minna. See on väga tore uudis .Läheks isegi neid sinna vaatama aga ei ole nii tugevat südant sees ,et näha kui õnnetud nad seal on.Soovin jõudu ja jaksu nende toredate inimestele kes neid seal toidavad ja nendega tegelevad.Suuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrr aitähhhhhhhhhh.

on jah tore
9 aastat tagasi

Hea uudis. Ja mõttetud inimesed, tänu kellele on olemas loomad, kes vajavad turvakodusid, polegi väärt mingit heaolu. Las virelevad.

Leili
9 aastat tagasi
Reply to  on jah tore

Loomad ei ole süüdi ,et inimesed võtavad ja pärast visatakse kellegi maja hoovi..Niisugused inimesed ei vääri inimese nimegi.Kes niimoodi kommenteerivad ,et loomad on inimestest tähtsamad ,tegelikult ongi loomad tähtsamad ,sest nad sõltuvad ju inimestest täiel määral.Aga niisugused inimesed kes viskavad loomi küll autoaknast välja ja tuuakse lausa suurte majade hoovi . Ei saa aru nendest inimestest kes niimoodi teevad.Miks võetakse loom koju lastele mängukanniks ja kui laps on tüdinenud loomast siis visatakse minema.Tegelikult mina neid värdjaid inimesteks ei nimetaks ,aga ei teagi mis nime neile anda, vastinimjätised või kuidas _

tore
9 aastat tagasi

et, lõpuks on mõtetu inimeste heaolu eest hoolitsemise asemel hakatud hoolitsema loomade eest. loodan et varsti avatakse linnas loomadele kohvikud ja kinod ja lõbustuspark ja loomi hakatakse kohtlema võrdselt inimestega