Loomakaitsjad kutsuvad lemmikloomi kuuma eest kaitsma

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Loomakaitsjad tuletavad loomaomanikele meelde, et lemmikloomad võivad kuuma ilma tõttu kannatada ja saada kuumarabanduse.

Eestimaa Loomakaitse Liidu (ELL) teatel ei tohi omanikud kindlasti loomi jätta autosse või otsese päikese kätte. Näiteks võib 21-kraadise õhutemperatuuri juures ka avatud aknaga autos tõusta temperatuur sõiduki sees peaaegu 50 kraadini.

Loomakaitsjad soovitavad kuumarabanduse vältimiseks tagada lemmikule piisav kogus joogivett ning võimalus varjuda otsese päikese eest. Tugev treening kuuma ilmaga on samuti koerale äärmiselt ohtlik. Ketikoerte ketiulatus peab koerale jätma võimaluse varjuda päikese eest ka kuskile mujale kui kuuti.

Kuumarabandus tekib kergemini loomadel, kellel esineb südame- või hingamisteede probleeme ja ülekaalulisust. Eelsoodumusega on lühininalised tõud nagu näiteks buldog, mops ja pärsia kass.

Ka saavad ELLi teatel lemmikloomad tihti kannatada avatud akendest välja kukkudes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments