Haapsalus kiibistati kampaania raames 35 looma

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Kassikodu lauri urmas

Kampaania ajal sai omale kiibi 24 kassi. Foto: Arvo Tarmula.

Haapsalu linna korraldatud kampaania raames käis veebruaris oma lemmiklooma kiibistamas ja registreerimas 35 loomaomanikku, teatas Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus. Kiibistatud loomade seas oli 11 koera ning 24 kassi.

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikmani sõnul oli kampaanias osalenud loomaomanikke üllatavalt palju.

„Kartsime, et vähemad kasutavad seda võimalust, kuid meil on hea meel et osalejaid oli nii palju. Kindlasti teeme sellise kampaania ka järgmisel aastal,“ lubas Vikman.

Kui tavaliselt maksab lemmiklooma kiibistamine ja registrisse kandmine 20-30 eurot, siis kampaania perioodi vältel oli võimalik seda teha 5 euroga. Hind kehtis ainult Haapsalu linna elanikeregistris oleva inimese lemmiklooma kiibistamisel ja registreerimisel.

Haapsalu linn soovis kampaaniaga juhtida tähelepanu, et lemmiklooma kiibistamine ja registreerimine aitab kiirendada ja lihtsustada omaniku leidmist, kui loom peaks kaduma.Samuti aitab loomade kiibistamine vähendada hulkuvate loomade arvu. Kiibistatud looma andmed kanti lemmikloomaregistrisse LLR.

Kiibistamist viis läbi loomaarst Kaja Lillemets.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
gttr
9 aastat tagasi

kihvhvt mees se viku ja too ikka tore mees
armastan EKRET

OI olin ikka lolll