Haapsalus kestab kiibistamise sooduskampaania

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Varjupaiga kass

 

Haapsalu linna kogu veebruari vältava lemmikloomade kiibistamise ja registreerimise sooduskampaania käigus on kiibistatud ja registrisse kantud kokku 21 looma.

Loomaarst Kaja Lillemets ütles, et on kiibistanud 8 koera ja 13 kassi. Kui kampaania esimesel päeval, 3. veebruaril ei toodud kiibistamisele mitte ühtegi looma, siis 7. veebruaril toodi juba 11 looma, 10. veebruaril 5 looma ja 17. veebruaril samuti 5 looma.

“Kuigi Haapsalu kohta on 21 siiski väga väike hulk. Hind on kampaania ajal ikka väga soodne,” sõnas Lillemets.

Kui tavaliselt maksab lemmiklooma kiibistamine ja registrisse kandmine 20-30 eurot, siis kampaaniaperioodi vältel on võimalik seda teha 5 euroga.

Lillemetsa sõnul jäetakse lemmikloom kiibistama enamasti mitte rahapuudusest, vaid teadmatusest.

“Selle peale lihtsalt ei mõelda. Inimesed on ka öelnud, et kiibistamine on mõttetu, sest looma ei leita nagunii üles,” ütles Lillemets.

Lillemets kinnitas, et loomaarstidel ja varjupaikades on kiibilugejad olemas. Hiljaaegu tuvastas Lillemets Keedikast leitud koera, kes oli jooksu pääsenud Padiselt.

Lemmikloomi saab soodushinnaga kiibistada veel tuleval laupäeval, 28. veebruaril Haapsalu turu tagumises hoones (Jüriöö tn. 7). Loomaomanikul tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument ja looma vaktsineerimistunnistus või pass. Tasuda saab sularahas.

Haapsalu linn soovib kampaaniaga juhtida tähelepanu, et lemmiklooma kiibistamine ja registreerimine aitab kiirendada ja lihtsustada omaniku leidmist, kui loom peaks kaduma. Loomade kiibistamine aitab vähendada hulkuvate loomade arvu. Kiibistatud looma andmed kantakse lemmikloomaregistrisse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments