7

Läänemaa jalgpalliklubi mängib tänavu 3. liigas

Avatar

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Jalgpall Merilin KaustelLehemets(15)

2014. aastal esmakordselt Eesti 2. liigas mänginud ja sealt napilt välja langenud Läänemaa jalgpalliklubil oli tänavu jaanuaris lootust, et võib ühe teise klubi liigast lahkumise tõttu seal jätkata. Nii siiski ei läinud.

Läänemaa jalgpalliklubi treeneri Aavo Tomingase sõnul läks koht teises liigas Jõhvi Lokomotivi meeskonnale. „Jõhvi Lokomotiv, kes mängis eelmisel aastal Premium liigas ja langes sealt välja, oli alguses nii löödud, et ei tahtnud üldse enam mängidagi,“ lausus Tomingas. 

Ta ütles, et kuidagi oli jalgpalliliit jõudnud Jõhvi meeskonnaga sellise kokkuleppeni, et see võib mängida 2. liigas. „Kuna nemad tulid n-ö ülevalt alla ja meie tahtsime alt üles minna, siis võeti see koht meilt ära,“ nentis Tomingas.

Eesti jalgpalliliidu avalike ja koostöösuhete osakonna juhataja Mihkel Uibolehe sõnul otsustas Premimum liigast välja langenud Lokomotiv loobuda osalemisest paremuselt järgmises liigas ja kukkus seetõttu automaatselt 2. liigasse.

„Seega polnud siin jalgpalliliidu poolse valiku kohta – Jõhvi oli seal sportlike kriteeriumite alusel. Kui Jõhvi (või mõni teine võistkond) oleks üldse loobunud liigasüsteemis osalemisest, siis oleks tekkinud see võimalus sportlike tulemuste alusel järgmisel võistkonnal,“ ütles Uiboleht.

Läänemaa jalgpalliklubi duubelmeeskond mängib Eesti 4. liigas. Vajadusel saavad mõlema koosseisu mängijad teineteisel abiks käia. „3. liigasse saab 4. tuua igaks mänguks viis mängijat ja ülevalt alla saab iga kord tuua 3 mängijat,“ selgitas Tomingas.

„Niimoodi liigutades on väga hea anda mängupraktikat noorematele poistele,“ lisas ta. 

Lisaks Läänemaa jalgpalliklubile mängib praegu Eesti 3. liigas ka Lihula JK. 3. liiga mängud algavad aprillis.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Kossumees
Kossumees

Haapsalu kossul ei ole õnneks kuhugile langeda. Teine liiga ongi Eesti meistrkate kõige madalam liiga.

kas
kas

kossumehed peavad ka kuskile langema, et ühele jalkafänni soovi täita ? Ta ju soovis kossumeestel midagi sarnast näidata-vaimunõtrusebatsill !

No
No

on jah kahjuks nii, et noored on laisemad ja mängitakse rohkem primitiivsemaid mänge 🙁

küsimus
küsimus

Palju laskjaid on kokku? vehklemises on tulemused maailmaklassist!

Paul Vutt
Paul Vutt

Seda ma räägingi. Jalka vastu ei saa keegi, mingi vehklemise propa on mõttetult jabur, kui palju on vehklejaid kokku?

Spordisõber
Spordisõber

Lisaks on veel Eesti jalgpallimeistrikatel kaks madalamat liigat, Rahvaliiga A ja Rahvaliiga B. Sinna registreerimin ei ole veel lõppenud. Rahvaliigadega peaks liituma 4-5 Läänemaa meeskonda ja tõenäoliselt ka 1-2 naiskonda.

Paul Vutt
Paul Vutt

No kossukad tehke järgi

wpDiscuz