2

Juhtkiri: Tühjast tüli

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kui uus kohvik Dietrich oma välikohviku vanalinnas sõiduteele paigutas ja sellega autoliiklust aeglustas, puhkes internetis sõnelus. Arutelu, sõnavõtud ja protestiaktsioonid on jõudnud punkti, kus võib tõesti öelda, et inimesed teevad tühjast tüli.

Karja tänava autoliikluse pooldajatele on tee avatud ja täiesti läbitav. Natuke rooli keerata või lühikesel lõigul (alla 200 m) sõitu aeglustada on liikluses loomulik. Tänavakaubanduse pooldajate soov on samuti täidetud — üks terrass on olemas, kohe tuleb teine. Müüriäärele on lubatud tänavast veelgi parem, tänavale avatud haljasala. Pizza Grande juures on tee küll kitsam kui Hapsal Dietrichi juures, kuid selles ei saa süüdistada Haapsalu linnavalitsust.

Linnavalitsust peab tunnustama, et see on suutnud korraga täita vastandlikke autoliiklejate ja kohvikupidajate soove.

Sõneluse osapooled — nii linnajuhid kui ka nende ründajad — võiksid aga enne millegi väljapaiskamist aduda, et süüdistused peavad olema argumentidega kaetud ja ründed jääma hea vaidluskultuuri raamidesse.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Juuliusele
Juuliusele

aga nii ongi ju – sügisel õuealade kohvikuid ju pole.
Ega see kohalikke eemale peleta! Uudishimu toob ikka lähemale ! Vanalinn, välikohvikud, sisehoovi kohvikud- TORE!
Üle hulga aja uus idee Haapsalus ( mis küll kahjuks väga suure hilinemisega aga mujal ammu praktiseeritud). Kes ellu jääb- on omanike oma vastutus.
Väike tähelepanek vanalinna uutele tegijatele- olge ka kriitilised hinnakirja ja köögist saadatavate roogade kvaliteedi suhtes !
Vot see võib peletada turistid ära pikemaks ajaks!

juulius
juulius

Eks praktika on tõe kriteerium ja järgmine suvel on näha, mis sest asjast sõelale on jäänud, aga minu meelest see ainult suvisele turistile panustamine põhjustab selle, et viimasedki kohalikule kliendile suunatud ärid on varsti vanalinnast läinud ja talvel on tagalinn tühi.

wpDiscuz