0

Võidupüha paraadil Haapsalus on rivis üle tuhande kaitseliitlase

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tänavusel võidupüha paraadil Haapsalus on rivis kokku üle tuhande vormikandja kaitseliidu malevatest, naiskodukaitsest ja noorteorganisatsioonidest.

Kaitseliit korraldab võidupüha paraadi tänavu Haapsalus. Kuna kaitseliit tähistab 95. aastapäeva, on võidupüha motiiviks traditsioonid ja väärtused. Nii viivad võidutule maakondadesse iga maleva tublim naiskodukaitsja ja kaitseliitlane, kes on oma tegevust kaitseliidus alustanud juba kodutütre ja noorkotkana.

Haapsalu raudteejaama esisel platsil rivistatakse 23. juunil üles üksused Lääne, Pärnumaa, Saaremaa, Harju, Järva, Rapla ja Tallinna malevatest, naiskodukaitse kompanii ning kodutütarde ja noorkotkaste vähendatud kompaniid, ütles BNSile kaitseliidu pressiesindaja.

Lisaks võib rivis näha ka mereväe laeva Ristna meeskonda, kelleks on Tallinna maleva meredivisjoni kaitseliitlased. Hea ilma korral teevad paraadist ülelennu ka õhuväe ja NATO lennukid.

Muusikat teevad paraadil kaitseliidu koondorkester, kaitseväe orkester ning politsei- ja piirivalveameti orkester.

Kell 11 algaval paraadil on rivis kokku üle 1000 inimese.

Võidupüha tähistamine Haapsalus saab alguse päev varem, kui raudteemuuseumi galeriis on Carolin Illenzeeri Fondi heategevuskontsert. Kell 20.30 algab Haapsalu lossihoovis maakaitsepäeva ja jaanipäeva rahvapidu, kus saab näha-kuulda vigurmarssimist ning kaitseliidu orkestrite esinemist. Muinastuli süüdatakse lossihoovis kell 23.30.

Võidupühal, 23. juunil saab lisaks paraadile vaadata kell 9 võidutule süütamist ja tuletooja medalite kätteandmist lossiplatsil. Kell 9.45 algab oikumeeniline võidupüha jumalateenistus Haapsalu toomkirikus.

Pärast paraadi on Haapsalu lossiplatsil ja lossihoovil avatud kaitseväe ja kaitseliidu lahingutehnika näitus, jagatakse sõdurisuppi.

Võidupüha paraad toimub Haapsalus teist korda, eelmine kord oli see siin 2000. aastal.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz