1

Haapsalus hakkavad juhtumeid lahendama noored detektiivid

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Sügisel alustab ETV2s uus põnevussari “Väikelinna detektiivid”, mille tegevus toimub Haapsalus ja kuhu on segatud ka Valge Daam.

Lugu keerleb Haapsalus juhtuvate salapäraste ja kriminaalsete sündmuste ümber, teine liin viib vaatajad keskaegsesse linnusesse, kus mungad püüavad valmistada sõnnikust kulda ja luua tehisinimest. Loo lõpuks jõutakse ehk isegi Valge daami müsteeriumi lahendamiseni.

Režissöör René Vilbre ütles, et 90% võtetest tahab filmimeeskond teha siin, “olenevalt sellest, kuidas Haapsalus võttekohti leiame”. Haapsalus on Vilbre sõnul plaan filmida peaaegu kuu aega, arvatavasti augustis.

Juhtumeid lahendavad “Väikelinna detektiivides” kaks poissi ja tüdrukut ning sarja otsitakse maikuu jooksul ka osatäitjaid. Kandideerida saavad 11–13aastased noored lehekülje www.detektiivid.ee kaudu.

“Juuni alguses teeme lastele casting‘u, kutsume Tallinnasse kohale, valime välja ja kinnitame tegelased ära,” tutvustas Vilbre osatäitjate valimise käiku.

Sari põhineb Mihkel Ulmani kirjutatud lool “Väikelinna detektiivid”, mis võitis detsembris ETV2 välja kuulutatud lasteseriaali ideekonkursi.

“Olen aastaid aeg–ajalt Haapsallu sõitnud ja seal fotoaparaadiga ringi jalutanud,” sõnas Ulman. „Haapsalus on tunda endisete aegade hõngu ja linn on väga fotogeeniline. Soovisin, et väikesed detektiivid toimetaksid hubases ja kaunis keskkonnas – sarnases, kus kulgevad Blomkvisti lood.”

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Abc
Abc

Abcdefghijklmno pqrsš

wpDiscuz