Saarerahvas mängib merel jalgpalli

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Täna kell 12:30 peetakse keset Heltermaa-Rohuküla liini parvlaeval Muhumaa Saaremaa ja Hiiumaa ajalooline sõpruskohtumine jalgpallis, teatas Eesti jalgpalliliidu pressiteenistus.

Idee autor, Kärdla linnapea Georg Linkov ütles, et saarlaste ja hiidlaste ajalooline sõpruskohtumine juhatab uhkelt sisse kogu algava hooaja. „Kahe saarerahva omavahelised mõõduvõtmised on ikka olnud eriliselt pinevad, nii mõtlesime korraldada Saaremaa – Hiiumaa maavõistlusmängu neutraalvetes, aga see osutus kalliks. Seega otsustasime Heltermaa–Rohuküla liini ja parvlaeva Muhumaa kasuks – saarlaste poolt laev ja hiidlaste poolt meretee, nii et kokkuvõttes ikkagi neutraalne pind. Jalgpall piiranguid ei tunne ning tõestame nüüd, et seda saab mängida igal pool, ka keset merd laevatekil,” märkis Linkov.

Mäng toimub parvlaeva Muhumaa alumisel tekil, kuhu paigaldatakse kunstmuru ja väravad. Mängu kestus on 2×15 minutit, mängijate arv 5+1. Laeva tervise huvides peetakse kinni erireeglitest: palli maksimaalne kõrgus mänguväljakul on 120 cm ning küljeaut mängitakse maast.

Mängijate tehnilisuse panevad proovile tekil kõrguvad neli posti. „Põnevust ja vürtsi need postid kindlasti lisavad, aga pigem on see Saare mängijatele kenasti kodune, sest Orissaares kasvab ka keset mänguväljakut suur tamm,“ ütles Linkov.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel rääkis, et jalgpallimatš pardal on laevapere jaoks esmakordne kogemus. „Väinamere laevadel on küll tantsitud, lauldud ja muidu nalja visatud, aga jalgpalli mängitud veel ei ole. Meie jaoks on uhke asi sellist ajaloolist matši võõrustada ning teeme omalt poolt kõik, et see saaks toimuda võimalikult sujuvalt nii jalgpallihuviliste kui ka meie reisijate jaoks,“ ütles Treiel.

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak ütles, et alaliidu jaoks on oluline regionaalpoliitika. „See mäng lubab juhtida tähelepanu sellele, et Eesti on üks tervik ja meil läheb nii hästi, kui läheb kõige kaugemal paigal. Jalgpall laevadel seda just väljendabki. Samas viib see jalgpalli ka tavapärasest hoopis teisele tasandile. Igal juhul tervitab alaliit seda matši keset merd kahel käel,” rääkis Pohlak.

Parvlaev Muhumaa väljub Heltermaa sadamast kell 12:30 ning sel ajal algab ka ajalooline mäng.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments