Madal veetase häirib parvlaevaliiklust nädala lõpuni

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Merevee tase püsib ennustuste kohaselt madal nädala lõpuni, häirides laevaliiklust Heltermaa ja Rukkirahu kanalites. Heltermaa–Rohuküla laevaliin toimib regulaarselt, kuid graafikus on muudatused ja kõiki väljumisi ei toimu.

Seni, kui parvlaev Regula sõita ei saa, toimub Muhumaa esimene väljumine hommikuti Heltermaalt kella 6.30 asemel kell 5, välja arvatud pühapäeval, teatas OÜ Väinamere Liinid pressiesindaja.

Reedel jäävad ära reisid kell 16.30 ja 20.30 Rohukülast ning kell 18.30 ja 22.30 Heltermaalt. Vajadusel teeb Muhumaa hilisõhtul lisaringi.

Laupäeva hommikul algab liiklus kell 5 Heltermaalt. Laupäeva õhtul toimub täiendav ring Rohukülast kell 20.30 ja Heltermaalt 22.30, ära jääb reis kell 20.30 Heltermaalt.

Pühapäeval soovitab Väinamere Liinid praegu arvestada ühe laeva graafikuga, mille kohaselt toimuvad reisid Heltermaalt kell 8.30, 12.30, 16.30, 20.30 ja Rohukülast kell 10.30, 14.30, 18.30, 22.30.

Regula alustab reise, kui veetase on taas tõusnud stabiilselt üle miinus 55 cm. Muhumaa on suutnud kõik soovijad seni üle vedada, neljapäeva hilisõhtul tehti täiendavad reisid Heltermaalt kell 24.00 ja Rohukülast kell 1.40, et tuua üle ka viimased veokid, mis Rohukülas ootasid.

Jooksvat infot saab Väinamere Liinide kodulehe jooksvalt inforibalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tundub,et
11 aastat tagasi

…Hiiu maavanem esindab laevaliini,mitte hiidlaste huvisid. Nii et vale valik. Jää on vähemalt pool meetrit paks ja Vormsi vahel sõidab rahvas rõõmuga. Sõidaks ka Hiiumaa vahet,aga uus mees andis käsu,et politsei peab igale jääl sõitjale trahvi tegema. Kui nii,siis nii. Ka ei tasu enam jääteed avada,sest eks valimised näita,mis rahvas mehest arvab.