Uuring: Pooled eestimaalased kasutavad mobiilset internetti

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

TNS Emori uuringu andmeil kasutab 49 protsenti Eesti elanikest regulaarselt mobiilset internetti, aastaga on mobiilse interneti kasutatavus suurenenud kolmandiku võrra.

“Kui üle-eelmisel aastal oli mobiilse interneti kasutajate osatähtsus Eesti elanike seas 24 protsenti ja mullu 36 protsenti, siis käesoleva aasta alguseks oli mobiilse interneti kasutajaid juba 49 protsenti,” ütles TNS Emori turu-uuringute juhtekspert Mari-Liis Eensalu.

Eensalu lisas, et mobiilne arvutiühendus on üha enam levinud linnadest maapiirkondadesse, korvates seal interneti püsiühenduse puudujääke või olles interneti kasutamise soodsam lisavõimalus. Samas kasutavad mobiilset internetti Eensalu väitel üha meelsamini just noored.

Elisa juhatuse esimehe Sami Seppäneni sõnul näitas Emori uuring, et mobiilse interneti kasutamisel on inimestele olulised kriteeriumid hind, kiirus ja mahupiiranguta teenus. Emori uuringu andmetel pidas 71 protsenti vastanutest mobiilside teenuse valikul esmatähtsaks hinda ning 63 protsenti leviala ja teenuse kvaliteeti. Samas näitas Emori uuring, et 73 protsenti teenuse kasutajaid ei oska hinnata, kui kiire peaks mobiilne internet olema.

TNS Emori uuringu tulemuste järgi on Elisa säilitanud liidripositsiooni arvutis mobiilse interneti kasutajate hulgas: 36 protsenti eelistab Elisat, 34 protsenti kasutab EMT ja 17 protsenti Tele2 teenust.

Elisa klientide hulgas on kõige enam ka neid inimesi, kes kasutavad mobiilset internetti mobiiltelefonis. Elisa klientide hulgas on nende osatähtsus 42 protsenti, EMT ja Tele2 klientide hulgas vastavalt 32 ja 28 protsenti.

TNS Emor korraldas küsitluse 2013. aasta jaanuaris, uuringu valimis oli 1500 inimest vanuses 15–74 aastat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments