Karilaid: Ühinemissooviga Läänemaa vallad on tekitanud Eestis suure ootuse

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kohalike omavalitsuste tegelased üle Eesti kogunesid teisipäeval ja kolmapäeval Tallinnasse linnade ja valdade koolituspäevadele.

Linnade ja valdade päevad on kohalike omavalitsuste juhtide, spetsialistide, sotsiaalpartnerite, riigiasutuste ning teiste avaliku sektori ametnike, poliitikute ja ettevõtjate kord aastas peetav iga-aastane kokkusaamine, mida tänavu peeti 9. korda. Kahel päeval toimusid arvukad seminarid, vaidlused ja teemaarutelud.

Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul ei ole linnade ja valdade päevad üritus, kus mõeldaks välja paikapanevaid lahendusi või tehtaks otsuseid, vaid pigem sotsiaalne kogunemine.

“Kasu on see, et rahvas saab kokku,” sõnas Sukles. “Kolmapäeva õhtul oli näiteks väga tore pidu. Kui omavalitsuste tegelased saavad vabas õhkkonnas koos olla, on see kõva sõna. Pärast minnakse koju ja mõeldakse elu üle järele.”

Haapsalu linnavolikogu esimehe Jaanus Karilaiu sõnul sütitasid linnade ja valdade päevad usku, et keskvalitsus siiski paneb omavalitsusi tähele, kuigi reaalpoliitikas seda ei märka.

“Siim Kiisler mainis meie (Läänemaa valdade – autor) ühinemist ka, kiitis Kullamaa mehi kes on mitmeid ettepanekuid teinud,” kirjeldas Karilaid. “Tekitasime Eestis väga suure ootuse.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments