Elisa tihendab Läänemaal 4G võrku

BNS

Elisa alustas 4G võrgu tihendamise töödega Läänemaal ning Raplamaa ja Harjumaa piirialadel, mis lubab valdavalt hajaasustusega piirkonnas klientidele pakkuda senisest kaks kuni kolm korda kiiremat internetti.

Elisa tehnoloogiaüksuse juhi Toomas Polli sõnul teeb Elisa ühtlase võrgukvaliteedi tagamiseks novembris 4G võrgu tihendamise töid kokku 31 tugijaamas Läänemaal ning Raplamaa ning Harjumaa piirialadel. Ehitustööde käigus võib kuni 30. novembrini esineda Läänemaal, Raplamaal ja Harjumaal Elisa mobiilsideteenustes kohatisi häireid.

“4G teise sageduskihi lisamine Läänemaal ning Raplamaa ja Harjumaa piirialadel tõstab klientide internetikiirust kaks-kolm korda. Andmeside reaalsed keskmised kiirused ulatuvad seejuures 150 – 200 megabitini sekundis,” sõnas Polli. “Suurem ribalaius ja kiirem andmesidekiirus võimaldab 4G kasutajal vaadata kvaliteetseid videoid, kasutada multimeedia rakendusi ja teenuseid, edastada faile katkemata – ühesõnaga on selles vallas elukvaliteet maapiirkonnas täiesti tagatud.”

Ühtegi täiesti uut tugijaama ei ehitata. Samas lisab Elisa võrguseadmed täiendavalt üheksale tugijaamale, näiteks Keedikas ja Martnas, Soonistes ja Teenusel.

Elisa Eesti AS on Soome Elisa kontserni osa. 1000 töötajaga ettevõtte siht on saada suurimaks kommunikatsiooni- ja meelelahutusettevõtteks Eestis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments