Elisa ja Telia lõpetavad Vene kanalite edastamise

BNS

Türi väikeelektroonika kogumispäeval toodi ka kärguga televiisoreid. Foto: erakogu
Vene telekanaleid varsti Eestis enam ei näe. Foto: erakogu

Telia ja Elisa otsustasid lõpetada koostöö Nord Print OÜ-ga, millele kuuluvad Eestis PBK Eesti, REN TV Estonia, NTV Mir Estonia ja mitmete teiste telekanalite edastamise õigused.

Koostöö lõppemise tõttu ei edasta Telia TV alates 25. aprillist enam Nord Print OÜ poolt vahendatavaid telekanaleid. Telia samm on ajendatud hiljuti ilmnenud asjaoludest, mille kohaselt Nord Print OÜ taust ei ole kooskõlas Telia poolt koostööpartneritele seatavate vastutustundliku äri standarditega.

Lisaks sellele on Elisa teinud rahapesu andmebüroole järelpärimise saamaks täpsemat teavet meedias kajastatud Läti kohtulahendi kohta, mis käsitles Euroopa Liidu kehtestatud sanktsioonide rikkumist Vene TV-kanaleid esindavate ettevõtete poolt.  „Kindlasti ootame pädevate riigiametite poolt ametlikku seisukohta Läti kohtuotsuse kohta, mis annaks kõikidele Eesti operaatoritele ametliku käitumisjuhise lepingu lõpetamise, kanalite edastuse blokeerimise või maksete kinnihoidmise osas,” ütles Elisa sisuhankejuht Toomas Ili.

Elisa teavitab eelolevate nädalate jooksul kõiki oma TV-teenuse kliente eesseisvast muutusest personaalselt. Ühtlasi paneb Telia aktiivse fookuse sellele, et leida eetrist kaduvate kanalite asemele uut ja atraktiivset telesisu. Seotud uudistest anname teada niipea kui võimalik.

Nord Print OÜ-le kuuluvad Eestis 26 telekanali edastamise õigused – PBK Eesti, REN TV Estonia, NTV Mir Estonia, Dom Kino Baltic, Карусель, Музыка Первого, Время: далекое и близкое, Телекафе, Бобер, Дом кино Премиум HD, НТВ Сериал, НТВ Стиль, НТВ Право, О!, Поехали!, КиноМикс, Наше Новое Кино, Родное Кино, Индийское Кино, КиноКомедия, КиноСерия, КВН ТВ, М-1 Глобал, Кухня ТВ, Бокс ТВ Плюс, HD Life.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jenkem
2 aastat tagasi

Keda huvitab, ei vaata telekat…

Huvitav...
2 aastat tagasi

…ma pole elus minutit ka neid kanaleid vaadanud, aga ikka on Lääne tegevus mulle mõistetamatu, provokatiivne ja “ühte auku” tundunud.
Vahest on probleemiks hoopis “lubatud propaganda” ülipüüdlikkus, mitte vastaste tegevus 😀

oh õudust
2 aastat tagasi

kust nüüd tõde teada saab, kas libedast etvst

Vladimir Putin
2 aastat tagasi

Ma olen ju maksnud nende eest..
Kas pakett maksab ikka mulle 29 EUR või saan Kremli odavamalt?

Kallas hukutab Eesti
2 aastat tagasi

Reformierakond on vastu vene propaganda kanalite keelustamisele. See olevat
‘sõnavabadus’, aga rahulikud meeleavaldajad on ‘riigivastased’.

Rahvas valis ekre
2 aastat tagasi

rehvid on vastu igale rahvuslikule aktsioonile- vaata, kuidas ta suhtub tõrvikurongkäiku! Varsti tahavad jaanid ja jõulud ka ära keelata 🙁

Elektrik
2 aastat tagasi

See on. küll jama…
Mida ma siis vaatan ALO tv või??? 😍

Vambola
2 aastat tagasi

See ei muuda midagi. Telset ja STV jätkavad. Ka Elisa/Telia jätavad RTRi

Ammu vaja oli
2 aastat tagasi

Mu vanemad usuvad Putinit , kui näitad mis tegelikult seal toimub youtubis – siis nad hakkavad vastu vaidlema , et kõik on vale ja Putin ei valeta.
Ma saan aru , et paljudele politikutele see on kasu , muidu ei saa ehmatada meid

Kummaline maailm
2 aastat tagasi

Ammu olnuks aeg selle jama edastamine lõpetada. Kui nüüd STV-le ka päitsed pähe saaks…, kuid sellel vist vene taustaga omanikud.

need
2 aastat tagasi

on rootsi omanikud , kes meid vene tv-ga koolitavad

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  need

Google andis sellised (Rootsi?) nimed:
Omanik – Vjatšeslav Rabotšev
Juhatuse liige – Dmitri Kuzmin
Juhatuse liige – Aleksei Trivoženko

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi

Miks ka mitte, kui juba Ahmed on rootslane!

Hellat
2 aastat tagasi
Reply to  need

Eesti omanikke ju ei ole