Läänlased jäävad kiire internetita

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Keedikas elav Haapsalu kutsehariduskeskuse õpetaja Marju Heldema kasutab kodus Elisa internetipulka, sest Elisa on ainuke, mis tema kodukandis levib. Foto: Arvo Tarmula

Keedikas elav Haapsalu kutsehariduskeskuse õpetaja Marju Heldema kasutab kodus Elisa internetipulka, sest Elisa on ainuke, mis tema kodukandis levib. Foto: Arvo Tarmula

Riigi toel saab ülikiire interneti vaid 48 nn valges alas asuvat Läänemaa majapidamist, mida on mitu korda vähem kui üheski teises Eesti maakonnas.

Läänemaa omavalitsusjuhid saatsid läänlaste ebavõrdse kohtlemise tõttu ministrile protestikirja. Elektrilevi hakkab riigi toel üle Eesti välja ehitama ülikiiret interneti, kuid Läänemaal jõuab see vaid 48 majapidamiseni.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
töötu
5 aastat tagasi

Milleks paanika? Mobiilne nett on juba piisavalt kiire ja taskukohane ning areneb pidevalt edasi. Mida seal kallis kaablis tahetakse liigutama hakata? Mateeriat? Railbaltikut?

Kodanik
5 aastat tagasi

Inimestel targemat pole teha kui ainult internetis istuda?

ega ei pea, see on võimalus
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Iseendale mainisid seda? Alati võib lahkuda netist.

Millist
5 aastat tagasi

tulemust siis läänlased soovivad, kui on valinud endale juhtideks Suklese, Lõhmuse ja Suure , kes rahulikult oma huvides lõhkusid Läänemaa ära. Piiskop Salumäe püüdis veel päästa , mis päästa annab, aga ilmselt oli jumal lätlane ( ka aktsiisid lähevad nüüd Lätti) ja midagi ei aidanud. Kirjade kirjutamine on naljanumber ja pärast kaklust rusikatega vehkimine on hale.

Segadus
5 aastat tagasi
Reply to  Millist

Millise artikli juurde see kommentaar nüüd mõeldud on? Ei haaku kohe kuidagi antud teemaga.

Palo eestvedamise vili
5 aastat tagasi
Reply to  Millist

Sukles, Lõhmus ja Suur kogu Eestis internetti ei jaga.

See olukord pole aktsepteeritav, tehke midagi
5 aastat tagasi

Ja saimegi ebavõrdse kohtlemise. Õiguskantsler või keeegi muu peab sekkuma. Kogu elu on kolinud internetti ja seda sama internetti (kiiret internetti) kõigile ei jagata. Maakondades loodi firmad, kes oleks riigi toel seda arendanud, Urve Palo tõmbas sellisele plaanile vee peale ja nüüd on tulemus käes. Proua lasi toolilt jalga ja vastutajaid polegi. Kõike jagatakse Tallinna ja Harjumaale. Kasutan ka ühe Lasnamäelase sõnu, et inimesed väljaspool Tallinna on kõigest praht. Oluline on ainult, et ikka makse makstakse.

juss
5 aastat tagasi

Õnneks pole kogu elu veel netti kolinud! Kui see peaks juhtuma, on ka maailmalõpp käes!

Euroopa Liit on tehnika arengus väga maha jäänud
5 aastat tagasi

Püha Jumal .. kus me elame. Ümberringi on kõik väga kõvad kujud, aastaga ehitatakse ministeeriumi hoone, totaka (pool eestimaad üles kaevava) Rail Balticu “lihtsalt” uuringuteks kulutatakse sadu miljoneid eurosid, aga näed et siin mõnesajal ruutkilomeetril internetti levitada ei suudeta .. kõige elementaarsem ja lihtsam asi .. igasugu volikogude, maaelu arengu programmide jtjt jaoks (räägime kasvõi lihtsalt selle org ülevalpidamiseks) tuleb oi-oi raha .. rääkimata igasugu hüvitistest seoses haldusreformiga .. aga näed Läänemaa külas internetti juhet vedada või levi tekitada ei jõua .. oi-oi. Ja üldse tundub et teise eesti esimene pool kuni EL-ni oli seda levi palju rohkem, nüüd on… Loe rohkem »