0

Tuulberg.ee lehel hääletajad toetasid Lipstokile aukodaniku tiitli andmist

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Andres Lipstok
Andres Lipstok

Möödunud nädalal korraldas Wiedemanni gümnaasiumi majandusainete, ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetaja ja Haapsalu linnavolikogu liige Heinar Tuulberg oma leheküljel www.tuulberg.ee küsitluse, milles sooviti teada inimeste arvamust selle kohta, kas anda Andres Lipstokile aukodaniku tiitel või mitte.

Kahe päeva jooksul osales küsitlusel 250 inimest – 62% vastanutest ütles jah, 38% ei.

Haapsalu volikogu otsustas reedesel istungil anda Eesti Panga eelmisele presidendile ja endisele rahandus- ning majandusministrile Andres Lipstokile Haapsalu aukodaniku tiitli.

Andres Lipstok on sündinud Haapsalus ja lõpetanud siinse I keskkooli. Lipstok on olnud Lääne maavanem, Haapsalu linnavolikogu liige ja volikogu esimees.

Viimastel nädalatel on saanud teatavaks auditi tulemus, mille alusel on tekkinud kahtlusi, et Andres Lipstok on olnud teadlik Eesti Panga poolt võltsitud dokumendist, mille alusel esitati nõudeid Venemaa VEB Pangale üle 32 400 000 USD ulatuses. Raha edasine saatus on seni teadmata.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz