Politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti prefektuurides 92 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 1 röövimine, 1 avaliku korra raske rikkumine, 45 varavastast kuritegu, neist 41 vargust (6 eluruumidest, 7 sõidukitest).

Registreeriti 2 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 2 inimest.

Tabati 10 alkoholijoobes ja 1 narkojoobes sõidukijuht, tuvastati 8 narkootikumide omamise või tarbimise juhtu. Registreeriti 419 väärtegu.

Piirilt saadeti tagasi 7 välismaalast, tuvastati 1 ebaseaduslikult riigis viibinud välismaalane ja 1 riigipiiri ebaseaduslik ületamine.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargused
28. jaanuaril tungiti Pärnus Mai tänaval korterelamu keldiboksidesse. Kahju on selgitamisel.

Ajavahemikul 26.–27. jaanuar varastati Vändra vallas Kõnnu külas mahutist kütust. Kahju on 236 eurot.

Omavoliline sissetung
27. jaanuaril kella 19.20 ja 19.40 vahel tungiti Pärnus Suur–Sepa tänaval korterisse ja varastati erinevaid esemeid. Kahju on 50 eurot.

Raplamaa

Vargus
Ajavahemikul 24.–27. jaanuar varastati Kaiu vallas mahutist kütust. Kahju on 1625 eurot.


PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
Politseile teatati, et 28. jaanuaril kella 2 paiku löödi Suur-Karja tänaval asuvas meelelahutusasutuses 23-aastast turvameest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 28-aastase mehe ja toimetas jaoskonda.

Politseile anti teada, et 28. jaanuaril kella 16.30 paiku löödi Tammsaare pargis 21-aastast noormeest. Politsei toimetas kontrolliks jaoskonda 22-aastase Aivari, 20-aastase Taanieli ja 19-aastase Maksimi.

Politseile teatati, et 28. jaanuaril kella 22.50 paiku löödi Paljassaare teel asuvas bussipeatuses 18-aastast noormeest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 17-aastase noormehe ja toimetas ta jaoskonda.

Vargus
28. jaanuaril varastati Suur-Sõjamäe tänava ääres asuva kaubanduskeskuse parklas seisnud sõidukist kaks sülearvutit, seljakott, mälupulgad ja hügieenitarbed. Kahju on 1450 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine
Politseile teatati, et 28. jaanuaril kella 14 paiku lõi tuttav mees Maardus Avaral tänaval 17-aastast tütarlast.


LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Avaliku korra raske rikkumine
Politseile laekus teade, et 26. jaanuaril kella 1.45 ajal löödi Tartus Roosi tänaval tundmatu isiku poolt ühte alkoholi tarvitanud meest, tekitades kannatanule füüsilist valu ja tervisekahjustuse.

Vargused
Ööl vastu 29. jaanuari murti Tartus Anne tänaval sisse kauplusesse ning varastati alkoholi.

Ajavahemikul 16.–28. jaanuar murti Tartus Peetri tänaval sisse sõidukisse BMW ja varastati makk. Kahju on 30 eurot.

Ööl vastu 28. jaanuari tungiti Tartus Kalda teel sisse firma ruumidesse ja varastati sülearvuti ning 1050 eurot sularaha.

Ajavahemikul 23.–25. jaanuar murti Nõo vallas Meeri külas sisse tallu ja pöörati majas kõik segamini. Varastati linnutopis, raadio, suupill. Kahju on 4603 eurot.

26. jaanuaril õhtusel ajal varastati Tartus Mõisavahe tänava korterist mobiiltelefon Samsung Galaxy. Kahju on 138 eurot.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine
Politseile laekus teade, et 27. jaanuaril kella 3 ajal löödi Otepääl Tartu mnt klubis ühte meest, tekitades kannatanule füüsilist valu ja tervisekahjustusi.

Vargus
25. jaanuaril siseneti Valgas Räni tänaval kõrvalhoonest võetud tagavaravõtmega eramusse ja varastati videokaamera Sony HDR-CX560VE koos lisaakuga, Mini Disc-Player, väike Sony fotoaparaat, mobiiltelefon Samsung Galaxy 5, kuldsõrmus ja lõhnaõli. Kahju on 1870 eurot.

Viljandimaa

Vargus
Ööl vastu 28. jaanuari varastati Viljandis Paala teel asutuse territooriumile pargitud sõidukist BMW makk ja sõiduki alt alumiiniumist velg. Kahju on 228 eurot.


IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused
27. jaanuari öösel tungiti Rakveres Parkali tänaval läbi lõhutud ukseklaasi toitlustuskohta ning varastati 500 eurot sularaha.

28. jaanuaril tungiti Rakveres Jaama tänaval sõiduautosse ja varastati CD-mängija väärtusega 200 eurot.

Ida-Virumaa

Vargused
28. jaanuaril varastati Sillamäel Geoloogia tänaval kooli spordisaali riieteruumist mobiiltelefon. Kahju on 365 eurot.

28. jaanuari öösel lõhuti Püssis Viru tänaval maja fonolukk koos elektrijuhtmetega. Samas lõhuti trepikojas elektrilüliteid. Kahju on täpsustamisel.

Sissetung
Ajavahemikul 24.–28. jaanuar tungiti läbi akna Jõhvis Koidu tänaval asuvasse majja, kus lõhuti siseuks, kardin ja voodi. Kahju on 130 eurot.

Võltsitud dokumendi, pitsati ja plangi kasutamine
28. jaanuari öösel peeti Narva piiripunktis kinni Leedu kodaniku poolt juhitud sõiduauto Mercedes-Benz, mille stantsitud tehasetähisel avastati manipuleerimistunnused.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments