Juhtkiri: Väga vale aeg

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu volikogu liige ja mullu linnalt vapimärgi saanud Raimond Lunev tegi ettepaneku nimetada Andres Lipstok Haapsalu aukodanikuks. Kui poleks tulnud VEB–fondi auditit, mis soojendas üles varasemad kahtlused, oleks Lipstoki kandidatuur valutult läbi läinud.

Praegu aga ei tahaks olla ei Lipstoki ega volinike nahas. Kõige elegantsemalt oleks volikogu ennast piinlikuvõitu loost välja keerutanud, lükates Lipstoki kandidatuuri mõneks aastaks edasi. Seda saanuks teha viisakal ja mõistetaval põhjusel — ootame, kuni VEB–fond on kõigist veskitest läbi käinud. Nüüd jäävad Lipstoki teened linnavolikogu esimehe ja maavanemana tagaplaanile. Kui volikogu hääletabki Lipstoki aukodanikuks, jääb sellele mõru maik juurde. Ka Lipstok ise saanuks säästa volinikke siseheitlustest, paludes enda kandidatuur praegu päevakorrast maha võtta.

Kas üldse tasub aukodanikuks esitada (tegev)poliitikuid, kelle kapist kipub ikka mõni luukere välja lipsama? Aukodanik võiks olla inimene, kelle puhul ei ole karta, et midagi inetut aja jooksul välja ujub. Et aukodaniku staatust väärtustada, ei peakski ehk igal aastal jagama linna kõrgeimat tunnustust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
varje
11 aastat tagasi

Häbi kodanik Lipstok! Kuule Lunev kas sa ise ka aru saad millise häbiga sa hakkama said.Lipstok on valelik ja väga kuri inimene.Loodame,et see nimetus temalt ära võetakse,Annaks jumal!

Tiit. (kunagine Kägipoiss)
11 aastat tagasi

Kas Avo Viiolit ei olegi veel kusagile aukodanikuks valitud ?

juhuslik lugeja
11 aastat tagasi

Võiks ikka nii olla, et Lunev esitab Moori ja Moor Lunevi. Ja sukles esitab iseenda.

kodanik
11 aastat tagasi

no näete, Kallasele juba meenub üht-teist, küll meenub varsti ka Lipstokile

Tuulbergile
11 aastat tagasi

kas sina, Tuulu, häbi-häbi!

Martin
11 aastat tagasi

Aasta pärast esitan Haapsalu aukodanikuks Vahur Krafti. Lunev ja Moor võiksid mõelda Siim Kallase peale.

aukodanikud
11 aastat tagasi

tere tulemast meie hulka!!! hakkad meil rahaasju korras hoidma

tohe
11 aastat tagasi

Reformikad(Kallased,Rosimannused,Lipstokid & co jne.) on piltlikult suuauguni sita sees,kus noogutada s.t.tõtt rääkida, pole võimalik,sest väiksemgi ülestunnistus võtaks kogu selle kuritegeliku bande enesega kaasa..! Nii hoitakse meeleheitlikult suud kinni ja raputatakse hirmunult virtsast välja ulatuvat pead.

ritsikas
11 aastat tagasi

Tsitaat: R–Hooldus tegeles partei seisukohtade tutvustamisega ja esinemiste eest laekus raha.
Esinemiste eest laekus 2 (loe: KAKS) miljonit krooni. Sularahas! Tollel ajal kaks miljonit. Valetab, kuradi tõbras, nii et suu suitseb!

Lahe tänav
11 aastat tagasi

Tõele au andes oli Lipstok parem maavanem kui kõik järgmised. Temaga sai täiesti normaalselt asju ajada. Kurvastuseks see ei kompenseeri järgnevaid sigadusi. Lipstok selleks ju panga etteotsa pandigi, et kogu seda jama varjata ja see tuli tal suurepäraselt välja. Aga seltsimehed, ärge unustage FraMare afääri!!!

GDHB
11 aastat tagasi
Reply to  Lahe tänav

EI SELTSIMEHED IIAL UNUSTA!”