Skaudid kutsuvad isadepäeva tähistama

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Pühapäeva, 11. novembri keskpäeval ootavad Läänemaa skaudid lapsi isade ja emadega Wiedemanni gümnaasiumi spordihoonesse ja hiljem Haapsalu lossihoovi, et ühiselt tähistada isadepäeva.

„Tahame pakkuda võimalust täita lastel ja isadel üheskoos õpetlikke, võistluslikke ja veidi proovilepanevaid ülesandeid, et nende kaudu saada uusi kogemusi ja elamusi,” ütles ürituse üks eestvedaja Eliko Suurkuusk.

Ettevõtmine kannab nime „Minu isa suudab” ja on pühendatud isadele, et nad võiksid tunda end isadepäeval tähtsana ja olla koos oma lastega. Osalemine on kõigile tasuta.

Suurem osa tegevusest käib siseruumides, aga kui ilm vähegi lubab, minnakse ka õue. Kogunemine on spordihoones ja sealsete tegevuste juures on ka väike võistlusmoment, kuid peamine on siiski koostegemise rõõm. Veel vaadatakse skautlust tutvustavat filmi, meisterdatakse midagi ja mängitakse mõni lõbus mäng. Kõige noorematele on joonistamise ja meisterdamise nurgake.

Hiljem liigutakse koos linnuseõue, kus saab vibu lasta. Lõkkel saab igaüks tee kõrvale küpsetada tokisaia. Selgitatakse välja ka päeva kõige skautlikum isa.

Isa asemel võib kaasa võtta vanaisa, onu või mõne teise lähedase. Oodatud on ka emad, kes saavad isadele abiks olla ja omadele kaasa elada.

„Ürituse korraldamise mõte tekkis septembri lõpus Eesti skautide ühingu meediakoolitusel,” selgitas Eliko Suurkuusk. „Tuli tahtmine midagi head korraldada, et lihtsatest asjadest rõõmu tunda. Loodame, et jagub peresid, kes meiega koos isadepäeval tegutsema tulevad.”

Lisainfo ja registreerimine: enola.suurkuusk@gmail.com või tel 5347 7618.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments