Tänavaküsitlus: Kuidas Reformierakonna rahastamisskandaal valimistulemusi mõjutab?

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Priit (54):

Kogu see asi on segane, aga selge on see, et kahtlustatavad, kes nüüd süüdistusest vabastati, ei ole puhtad. Selles ei ole mingit kahtlust.

Ma kardan, et aasta pärast ei mäleta rahvas enam Reformierakonna skandaali ja kõik jääb vanaviisi.

Minu arvamust mõjutab see skandaal küll. Ise olen siiani olnud Isamaa ja Res Publica Liidu pooldaja, aga neid käkke on nüüd neil ka nii palju, et ei oska midagi otsustada. Ei teagi, kelle poolt hääletada – nii mitmepalgeline suhtumine on kõigil erakondadel.

Vaike (77):

Mina usun, et Silver Meikar rääkis tõtt, aga tema räägitu salatakse maha nende poolt, kes on erakonnas mingil positsioonil. Minister Michal oleks kindlasti pidanud tagasi astuma.
Nüüd soovitakse Meikari parteile antud raha annetada heategevuseks – see on nagu kättemaks.

Kui Reformierakond on küsitluste järgi endiselt populaarseim, siis mina ei usu, et arvamusuuringute tulemused on õiged – need olenevad ju küsitletavaist ja sellest, keda küsitletakse. Arvan, et küsitakse ettevõtjate käest.

Skandaal peaks erakonna mainet kahjustama, kuid arvan, et valimiste ajaks ununeb inimestel see asi – uued ja uued skandaalid tulevad peale.

Pole see Reformierakond üksi süüdi – ega Keskerakond parem ole. Ja on raudkindel, et rahastamisskeem on samasugune igal pool. Aga kõik arvavad, et rahvas on nii loll ega saa midagi aru.

Järgmistel valimistel ei tea tõesti, keda valida – kõik on ära mustatud.

Heino (72):

Niisugune mees nagu Silver Meikar tulebki parteist välja heita. Oma kodu asjad välja tuua – see ei ole ilus. Ta oleks pidanud neid probleeme erakonna sees klaarima.
Aga teistes erakondades on asi kindlasti sama.

Ma ei arva, et see skandaal Reformierakonna populaarsust või valimistulemusi mõjutab.
Reformierakond on ainuke, kes selle kehva ajaga siin hakkama saab.

Marko (33):

Ei usu, et skandaal Reformierakonna populaarsusele või valimistulemustele mõjub. Eesti inimene unustab sellised asjad ära. Keskerakonnal on ju olnud palju skandaale – ikka on ta Tallinnas kõige populaarsem.

Mina viimaste sündmuste valguses kindlasti Reformierakonda ei vali. Nad on liiga kaua võimul ka olnud, väsinud – uusi ideid oleks vaja.

Kari (67):

Mina olen soomlane ja elanud siin aasta. Eesti poliitikast ma palju ei tea, aga uudiseid ikka jälgin.

See viimane asi ei ole küll erakonnale hea. Kuid pean ütlema, et Eestis on niisuguste asjade uurimine palju parem kui Soomes. Seal räägitakse, et raha ei ole, aga kui mõni riigikogus istuv soomlane teeb halba, raisatakse hulk rahva raha asja uurimiseks ja lõpptulemuseks öeldakse ikka, et midagi ei ole juhtunud.

Tiiu (72):

Kui reformierakondlased nüüd Silver Meikari raha heategevuseks annetavad, siis minu arvates nad justkui tunnistavad end süüdi. Nad teevad seda enese puhtakspesemiseks.

Ja see, et nad Meikari välja viskavad (eile otsustaski Reformierakonna juhatus Meikari parteist välja heita – toim.), näitab, et neil on hirm selle ees, mis edasi saab ja mis veel välja võib tulla.

Ega rahvas seda lugu aasta pärast enam mäleta – inimeste mälu on nii lühike.

Arvamusuuringuisse ma ei usu – ma arvan, et küsitletakse tendentslikult.
Igatahes kadus mul usk õigusemõistmisse. Oli näha, et prokurör keerutab. Kuus inimest käis tunnistusi andmas ja öeldakse, et pole käinud kedagi?

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
reformil aeg lahkuda
11 aastat tagasi

lahkuda

reformil aeg lahkuda
11 aastat tagasi

aeg lavalt lahkkuda, muidu meenuvad juba EKP ajad.