Äripäev: Lauri Luik soovis lähetust palvushommikusöögile Ugandas

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Äripäev kirjutab, et riigikogu reformierakondlasest liige Lauri Luik plaanis oktoobris maksumaksja raha eest palvushommikusöögile Ugandasse, kuid mingil põhjusel jääb välislähetus ära.

Riigikogu kantselei on saatnud välisministeeriumile kirja, millega palub ministeeriumil vormistada Lauri Luigele Uganda viisa 1.-9. oktoobriks, mil Ugandas toimub rahvuslik palvushommikusöök. Luik aga ütles, et see sõit jääb ära, kuid ei selgitanud põhjusi.

Jaanuaris käis Luik palvushommikusöögil USAs. Selle reisi puhul soovis Luik lennupiletite, majutuse ja päevarahade katmist oma Riigikogu liikme kuluhüvitise arvelt.

Pikem artikkel Äripäevast

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
piistakas
11 aastat tagasi

olen nõus ostma 1-otsapileti sulle ugandasse enda raha eest, kui sa lubad, et sa sealt mitte kunagi enam tagasi ei tule

kohalik
11 aastat tagasi

tahaks näha, kes nendele reformkaabakatele kohalikel valimistel oma hääle veel annab.

reisile lauriga
11 aastat tagasi
Reply to  kohalik

saatke laurile oma koosreisisoovid ja saate kõhud täis ning jõuludeks soojale maale

Teadja
11 aastat tagasi

Lisaks on hr austatud riigikogu ja kultuurikomisjoni liige Lauri Luik rahvale võlgu selgituse, miks ta riigikogu kultuurikomisjoni liikmena valis äpardunud gildipankuri, finantsmahinaatori ja pettur Rain Tamme veel tänavu rahvusringhäälingu nõukogu liikmeks.
Lisaks eeltoodule on Lauri Luik võlgu selgitused ajakirjanik Tarmo Õuemaa küsimusele, millistest allikatest pärinevad kopsakad annetused reformierakonnale. Samas kasutab hr Lauri Luik maksumaksja raha sõiduks USA-sse rahvusvahelisele palvushommikusöögile.

ätt.
11 aastat tagasi

Annaks Jumal meile rohkem Luige,Pallingu,Lillo ect. taolisi -siis oleks elu kui paradiisis!Hästi imevad maksumaksja rahakotti!

kutse
11 aastat tagasi

kutseid ilmselt saavad paljud inimesed paljudesse erinevatesse kohtadesse. Maksumaksjana olen küll huvitatud sellest, et minu saadik kulutaks hüvitiste raha eranditult eesti asja korrektse, otsese ja läbipaistva asja ajamise nimel. Väga raske (aga no loomulikult mitte võimeta, irw) on mõelda välja selgitust, millist eesti asja aetakse uganda palvushommikusöögil (sic transit…). Kui raha tõesti kuhugi targemasse kohta panna ei ole, siis siin variandid kuhu kuluhüvitis võiks minna (kindlasti leiab ka bürokraatlikult sobiliku selgituse): -lasteaedadele pliiatsite, paberite jms. vahendite ostmiseks -töötutele mõni asjaliku koolituse korraldamiseks, milleks riiklikeid vahendeid napib – Saare, Lääne ja/või Hiiumaa lasterikaste ja vaesemate perede toetamiseks, kes tihti hirmsate materiaalsete… Loe rohkem »

Lauri Luik
11 aastat tagasi

Selguse huvides olgu öeldud, et sain kutse minna Ugandasse palvushommikusöögile, kuid otsustasin sinna mitte sõita.

pole
11 aastat tagasi

kusagil näha laululuige reklaamibussi suurte kirjadega külgedel# TEEME PANGA SPORDISAALI KORDA#, aga oodake, varsti seisab buss jälle kuude viisi konsumi parklas ja lollitab rahvast tühjade lubadustega ja laululuik ise istub talinabanana mnt posti otsas ja mõtleb kuidas oma viimased säästud parteikassasse annetada

Ai-ai-ai
11 aastat tagasi

Ja mida oli tänasest LE-st taaskord lugeda? Sama isik uhkab kodumaakonnas, kui räämas ja rääbakil ühe maakooli spordisaal on… Tunneb häbi ja tegemata jätmise tunnetust… Ja nüüd selgub, et jaanuaris käis Luik palvushommikusöögil USAs. Selle reisi puhul soovis Luik lennupiletite, majutuse ja päevarahade katmist oma Riigikogu liikme kuluhüvitise arvelt. SOOVIS? Ei tea, kas siis sai ka või?