Heidy Tamme viis nostalgialainele

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Leidsin oma vana kostüümi ja kloppisin sellelt tolmu maha, naljatles Heidy Tamme kuursaalis. Foto Arvo Tarmula
Leidsin oma vana kostüümi ja kloppisin sellelt tolmu maha, naljatles Heidy Tamme kuursaalis. Foto Arvo Tarmula

Reedel alanud nostalgiapäevad juhatas sisse Limonaadi Etsi etendus ja Heidy Tamme kohtumisõhtu-kontsert kuursaalis.

“Aeg annab kõik ja kõik ta võtab ka” juhatas lauljatar õhtu sisse. Endiselt särav Heidy Tamme pani koos oma kauaaegse lavapartneri Vladimir Kriegeriga publiku juba esimesest loost alates nii kaasa laulma kui ka tantsima.

Kõlasid Tamme enda kuulsaks lauldud lood nii Horoskoobi kui ka hilisemast ajast, sekka rahvalikke laule ja võõrkeelseid palasid, mis lauljatarile endale olulised on olnud.

Sekka pajatas Tamme lustakaid lugusid kontsertreisidelt ja lavapartnereist – näiteks džigittidest, kes Gruusias kontserdil ta jalge ette sülemitega lilli laotasid ja vuntsid maha ajasid, kuni Fidel Castroni, keda lauljatar Kuubal publiku hulgast tantsima võttis.

30 aastat Soomes elanud ja muusikat õpetanud Heidy Tamme tunnistas, et selle aja jooksul õppis ta soomlasi, nende töökust ja sisukust hindama.

Häid sõnu jagus lauljataril ka publikule. “Ma olen lõpmata tänulik ja lõpmata õnnelik, et sain teiega kohtuda,” sõnas ta.

Nostalgiapäevad jätkusid lintmakidiskoga, mis sel aastal toimus See teatri asemel raudteejaamas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments