Haapsalu ei luba nostalgiapäevi korraldada

Tänavu nostalgiapäevi ei tule. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu linnavalitsus otsustas, et ei anna tänavu Ukrainas toimuva sõja tõttu luba nostalgiapäevade korraldamiseks.

„Sellist üritust Haapsalu ei toeta,“ ütles Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbus. „Kui nad mõtlevad samal nädalavahetusel välja mõne muu ürituse, näiteks rock’n’rolli festivali, siis toetame nii, nagu varem nostalgiapäevi toetanud oleme.“

Nostalgiapäevade korraldaja Roman Sultangirejev ei soovinud teemat pikemalt kommenteerida. Ta ütles vaid, et järgmisel nädalal on kavas linnavalitsuse esindajatega kokku saada, et arutada, mis moel üritust korraldada oleks võimalik. Ukraina sõja alguses ütles Sultangirejev, et tänavu on nostalgiapäevadel keelatud sõjaväe- ja millitsa vormid.

Nostalgiapäevad on septembri teisel nädalavahetusel Haapsalus toimunud 17 korda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
114 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Emma
1 aasta tagasi

Õige ka
Mõtetu üritus!

Telefonikõne
1 aasta tagasi

“mis teed?” “Mõistan hukka.” “Selge, helista tagasi, kui lõpetad.

Miks
1 aasta tagasi
Reply to  Telefonikõne

mulle tundub, et paljud siin kommentaariumis kujutavad ette, et neil päevadel osalemine on kohustuslik. Ausõna ei ole. Kui ei meeldi, ära tule SEE teatrisse, johaidii, mis seal nii keerulist on? Äkki mõnele ei meeldi mõni teine suursündmus, näiteks Augustibluus, aga ta ei tule sellepärast kägisema.

Täitsa vunts mees
1 aasta tagasi

Mind täiesti tõsiselt huvitab, kuidas see keelamine välja näeb. Kas septembri esimeseks nädalavaheks moodustatakse eraldi kohalik MUPO, kes hakkab mossedega sõitjaid trahvima ja kui mõne “keelatud inimese” linnapealt kätte saab, võtab tal Marati dressi seljast ja ajab vuntsi maha? Aga kui mul on näiteks nimepäev sel ajal, rendin SEE-teatri ruumid, kutsun külalised kokku, vihjekeks, et “dress-code retro”, ning keegi laseb törts vanema aja muusikat? Mis seaduse alusel seda (erapidu) keelata saab? Lõhnab selle järgi, et juristid saavad sel juhul palju tööd ja raha. Saage kaineks palun.

Teine
1 aasta tagasi

asi on see, et penskarid ja linnavalitsus tiksuvad mõlemad riigi rahakoti peal, neil võibki olla täiesti savi, kas on üritusi ja turiste tipphooajal või ei, sest maksuraha tekib ju iseenesest.

Nostalgiamees
1 aasta tagasi

Mul veel punalippki alles ja oktoobrilapse märk massimõrvari näoga, tahan nendega uhkelt mööda linna marssida koos teiste omasugustega kordki aastas ja pudelist vene viina juua!

Hea Okkupant
1 aasta tagasi
Reply to  Nostalgiamees

Ma joon sinuga viina, vaatame veel kes joob rohkem, kuid punane lipp pista ise tead kuhu

eakas inimene
1 aasta tagasi

Nuriseda pole siin midagi, kuni selle kohutava laiba -ja rauahunnikutega sõjani Ukrainas võis ju olla nostalgia. Enam mitte, sest kuidas nostalgitseda aega, kus elasime sellesama riigi koosluses , kes nüüd tapab , põletab, purustab valimatult, lapsi, naisi, ka rasedaid naisi , laseb sodiks haiglaid, koole, tervei linnu pühib minema. jÄÄVAD tohutud põlenud tankid, sõidukid majad. See maa Ukraina ägab lagunevate laipade ühishaudadest tuleneva õuduse käes. Valu ja lein on nii kohutavalt suur, et riik kes seda põhjustab ei tohi meis tekitada mingitki nostalgiat. VENEMAA ja tema PRESIDENT on kõge ehtsamad terroristid . Ainult viha ja hukkamõist on see, mida tunda,… Loe rohkem »

Kahju
1 aasta tagasi
Reply to  eakas inimene

kui täiskasvanud inimene nii rumal on. Istu kodus ja mõista toanurgas omaette hukka nii, et vagu taga, ära tule teisi segama.

Mõni
1 aasta tagasi
Reply to  eakas inimene

oskab ikka seoseid näha. Palun konkreetselt välja tuua, kuidas meie linna üritus sõja kulgu muudab. Geniaalsem kaader teab kindlasti, et tänu Vene Laadale, üldse sõda lahti läks. Keegi ei mõistnud pelmeene ja barrankasi hukka õigel ajal ja nii see läks. Ausõna, anna mõistust….

tomm
1 aasta tagasi

Nostalgiapäevad on ürituse nimena firmamärk. Tavaliselt oli meie pere kohal 2 vanasõidukiga, aga nime muutmisel ei kavatse me seda üritust enam kunagi külastada.

Külastaja
1 aasta tagasi
Reply to  tomm

Õige, ära külasta. 2 sõidukit kindlasti ilma ei tee. Kas enne külastasite üritust ainult selle nimetuse pärast ja punkt ? Tuletab meelde lapsikut jonni : “Et vanaemale meelehärmi valmistada, külmetan oma kõrvad ära”.
P.S. Mina külastan üritust, vaatamata nimetusele ja ilmale.

Tegelikult
1 aasta tagasi
Reply to  tomm

on ainult herr linnapeal lubatud Uazikuga ringi sõita, seda kasvõi valimiste ajal. Kui teised midagi taolist teevad, siis on see paha ja kole, ning tuleb ära keelata.

Tubli
1 aasta tagasi

Võib olla on keelamise ja nimemuutmiste tagamaa soov,et Haapsallu tuleksid jõukad elama, kui kallid korterid valmis ja neile uutele ei pruugi meeldida lihtrahvale või klassikalise muusika huvilisele mõeldud üritused

Keelame
1 aasta tagasi

alles ju oli artikkel, et jõuti kompromissini, kus keelatud on armeevorm ja punalipud, ning sellega paistis asi olema lahendatud, ehk kõik osapooled rahul. Mis siis nüüd juhtus?

Keelame
1 aasta tagasi

Itaalia päevad ka ära, sest Mussolini olla ka igavesti kole ja hirmus vanamees olnud.

Äpardus 8 popp 8 oli p
1 aasta tagasi
Reply to  Keelame

Õp 850 loll

Nimi
1 aasta tagasi

Siis on variant mõnes teises linnas korraldada. Jäägu siia siis eeskujulikud “hukkamõistjad”. Arvestades, kui palju külastajaid viimane kord oli, siis turismisektorist on kahju, kes jäävad märkimisväärsest sissetulekust ilma. Suhtumine on ikka väga kahep….ine – Tšaikovski Päevad, muudeti nimi ära, Nostalgiapäevad jäetakse kuulekalt ära (et kellelegi meeldida?), aga punamonumente keset linna ei julge keegi puutuda. Nuhtleme ikka omasi. Tubli, jätkake samas vaimus!