Maakondliku tantsu- ja laulupeo asemel tuleb kolm pidu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ühise tantsu- ja laulupeo asemel peavad lauljad ja tantsijad 2013. aastal eraldi peod. Hetk tänavuselt laulu- ja tantsupeolt. Foto: Arvo Tarmula
Ühise tantsu- ja laulupeo asemel peavad lauljad ja tantsijad 2013. aastal eraldi peod. Hetk tänavuselt laulu- ja tantsupeolt. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa kõiki koore ja tantsurühmi hõlmavat maakondlikku pidu järgmisel aastal ei tule, selle asemel on suve jooksul kolm eraldi üritust.

Läänemaa kultuurijuhi Marju Viitmaa sõnul otsustati tuleval suvel korraldada eraldi laste- ja noorte tantsu- ja laulupidu, täiskasvanute tantsupidu ja täiskasvanute kooride laulupäev.

Täiskasvanute tantsupidu toimub augusti alguses Lihulas, üheaegselt Lihula 20. kultuuripäevadega.

Marju Viitmaa ütles, et augustis, mil lapsed laiali, on laste- ja noortekollektiive väga raske kaasata, seepärast tehakse neile eraldi lustakas pidu mai lõpus Haapsalus.

„Las olla lastele üks lõbus ja hoogne pidu,” ütles Viitmaa. Tema sõnul on peo repertuaar põhiosas valitud ja et samal ajal toimub Haapsalus muinasjutufestival, aitavad vahetekstid neid kahte sündmust siduda.

Täiskasvanute kooridel möödub talv aga Rudolf Tobiase loomingut õppides, sest maakonna koorid astuvad juuni alguses üles Tobiase 140. sünniaastapäeva tähistamisel. „Tobiase repertuaar on päris keeruline ja kooridele on see päris raske katsumus,” ütles Viitmaa.

Tema sõnul on juba kokku lepitud dirigent Lehari Kausteliga, kes paneb selleks puhuks kokku suure orkestri, kuhu lisaks Läänemaa pillimeestele kaasatakse muusikuid ka mujalt Eestist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments