0

Võrumaal alustas esimene erakool

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna pidas oma avaaktuse Pikakannu kool – Võrumaa esimene erakool, mis loodi lapsevanemate eestvedamisel.

Kooli peab kohalikku kogukonda ühendav MTÜ Pikakannu Kooli Areng, kes pärast Lasva vallavolikogu otsust sel suvel sulgeda Pikakannu põhikool võttis ajaloolise koolihoone rendile ja asutas Pikakannu Pärimuskultuuri Keskuse. Keskuses tegutseb lisaks kuueklassilisele koolile ka lastehoid ja huvikool.

Kuueklassilises koolis on nii õppe- kui ka huvitegevused lõimitud pärimuskultuuriga. Traditsioonilisele muusika- ja pilliõppele lisaks kõneldakse võru keelt, uuritakse kodulugu, tehakse teatrit, tutvutakse traditsiooniliste maatöödega ja peetakse rahvakalendri tähtpäevi.

Kohalik omavalitsus toetab kooli, makstes vallas elavate ja koolis käivate laste pealt poole riigi ette nähtud pearahast. Ülejäänud raha tuleb leida lastevanemate ning annetajate abiga.

Pikakannu kool on praeguse Lasva valla territooriumil teadaolevalt vanim kool.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz