Vabatahtlikud aitasid koolilapsed turvaliselt üle tee

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maavanem Innar Mäesalu liiklusturvalisust tagamas. Foto: PPA
Maavanem Innar Mäesalu liiklusturvalisust tagamas. Foto: PPA

Haapsalu linna koolid alustasid tööd 1. septembril. Selleks, et laste koolitee oleks turvaline, kutsus Haapsalu politseijaoskond inimesi üles vabatahtlikena panustama liiklusturvalisuse loomisele.

Teadmiste päeva hommikul koguneski seitse aktiivset ja turvalisusest ning lastest hoolivat läänlast politseimajja. Helkurvest ja vajalikud nõuanded politseinikelt saadud, suunduti üheskoos Haapsalu ja Taebla ülekäiguradade juurde.

Kõige enam oli vabatahtlikel tegemist Haapsalu gümnaasiumi juures, mis sel aastal võttis vastu ka Wiedemanni gümnaasiumis õppinud lapsed. Seal oli segadust ja väiksemaid ummikuidki, kuna koolimaja esine tänav on kitsas ega võimalda peatumist selliselt, et autod saaksid üksteisest ohutult mööduda. Samuti ei ole seal lastel võimalik ohutult autost väljuda ja teed ületada, kuna ühesuunalise tee paremal teepoolel puudub kõnnitee. Nii oligi näha autodest väljuvaid lapsi, kes astusid otse sõiduteele ja ületasid teed selleks mitte ette nähtud kohas. Positiivne oli aga autojuhtide hoolivus ja ettevaatus.

Laupäevase päeva kulminatsioon – õpilaste rongkäik mööda peatänavat linnuse hoovile – oli korraldatud hästi ja sujus ohutult.

3. septembril oli politseile abiks tulnud kümme vabatahtlikku eesotsas maavanem Innar Mäesaluga. Turvalisemat kooliteed tagati lisaks Haapsalule Taeblas, Lihulas ja Virtsus.

Vabatahtlike ülesanne ei olnud liikluse reguleerimine, vaid sõidukijuhtide ja jalakäijate tähelepanu äratamine selle kaudu kooliaasta alguse tähtsustamine. Me kõik soovime, et lapsed jõuaksid turvaliselt kooli ja koju.

Tänan politsei nimel meie aktiivseid abistajaid:

Innar Mäesalu
Mati Kallemets
Triin Tarv
Maie Mitšurina
Rita Helisma
Tiiu Mihelson
Andra Sreiberg
Ülle Lass
Kersti Lõhmus
Kristi Erkmann
Liis Moor
Liisi Pilv
Solveig Edasi
Madis Mintel
Merle Mäesalu

Margus Kaldma,
Haapsalu politseijaoskonna juht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments