Erakool otsib Läänemaal ruume

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Loova tuleviku kooli üks asutajaid Dea Lasting leidis Läänemaal mõttekaaslased ja tegutseb uue kooli loomise nimel. Foto: Urmas Lauri

Loova tuleviku kooli üks asutajaid Dea Lasting leidis Läänemaal mõttekaaslased ja tegutseb uue kooli loomise nimel. Foto: Urmas Lauri

Tallinnas viis aastat tegutsenud Loova tuleviku kool plaanib tuleva aasta sügisest laieneda Läänemaale, kus seni ühtegi erakooli ei ole.

Kui õnnestub leida ruumid, avab Loova tuleviku kool uksed 2023. aasta 1. septembrist 1. ja 2. või 1.–3. klassiga. „Igal juhul on meie eesmärk, et see kool siia Läänemaale tuleks,” ütles loova tuleviku kooli üks eestvedajaid, ettevõtja Dea Lasting. Lastingu kaksikud tütred Miia ja Mari on õnnega koos, sest nemad lähevad oma ema asutatud kooli.

Aasta eest Läänemaale Risti ja Kullamaa vahel asuvasse Leila külla kolinud Lasting oli üks, kes viis aastat tagasi aitas luua Tallinna kooli. „Nüüd teen seda lihtsalt teist korda ja Läänemaal,” ütles Lasting. „Igal juhul teeme ära, iseasi on, millal see teoks saab.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
26 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vastus
2 aastat tagasi

Ootan põnevusega 🙂

Mati Põdra
2 aastat tagasi

Tõesti ei saa aru, millest siinsete anonüümsete tatipritsijate arusaam, et erakool on mingisugune uhhuutajate kool?

Esiteks, koolitusluba tuleb ikka ministeeriumist saada, ja seal tehakse õppekavadele ka ekspertiis. Riikliku õppekava ulatuses tuleb ka õpetajate palk riigilt, riik võtab seega vastutuse õpetuse sisu eest.

Minge käige Pärnus üks tiir ära ja vaadake, kuidas vabariigi absoluutsesse tippu kuuluvas Sütevakas asjad käivad.

naine
2 aastat tagasi

kui lapsel pole raskusli õppimise ja suhtlemisga ja õppimine suures klassis ei tekita stressi, siis saadab lapsevanem ta ilmselt tavakooli. Tavakoolid on meil üldjuhul ikkagi täitsa head. Kui on lapsega muresid ja raskusi, loomulikult, parem on maksta see raha ja kindlustada lapsele rahulik väike kool. Üldiselt õpivad nad ikkagi riiklikku õppekava alusel ja ma ei usu, et tekib mure,et kellele neid tulevikus vaja on. See on üldse vale mõtlemisviis. Harituid ja tasakaalukaid inimesi on meile kindlasti vaja…

Jah, aga...
2 aastat tagasi
Reply to  naine

Kurb ainult, et rahulikku väikekooli pääseb ikkagi vaid see laps, kelle vanemal sellels piisavalt raha on. Teised peavad tavakoolis koos oma muredega edasi hakkama saama…

Läänlane
2 aastat tagasi

Jälle üks maailmaparandaja siin kooli tegemas

Tõnu
2 aastat tagasi

Ei mingil juhul!!! Lõpetagu ära oma umbluu.
No kui see kool läbi, kes neid lapsi edasi õppima võtab, neil ju nii kahtlane haridus. Ja erikool mingite kirikutegelinskide õpetamiseks? Kellele neid vaja? Praegused usklikud surevad ju.

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Kui kirjutasin,et ega eliidi lastel pööbliga koos õppimine ….. siis kommentaar kustus nagu ime väel ? Ega pole tähtis kas hariduse kvaliteet on parem või mitte aga prestiis !

Juta.
2 aastat tagasi

Kas siis õpetajad ka juba olemas??

jah
2 aastat tagasi
Reply to  Juta.

nigeeria doktorid hakkavad õpetama

Jonny
2 aastat tagasi

Ei tea mis põhjustab Haapsallastes igavest vastupanu kõigele uuele. Ükskõik mida keegi teha proovib, alati peab eos kõik ära nullima. Kui paljud inimesed tahaksid elada idüllilises väikelinnas aga linna ei suudeta ehitada 15 aasta jooksul ühtegi uut kaasaegset kortermaja. Enamikus tuttavatest kaugtöö tegijatest soovilsid ära muukeelsest Tallinnast ja üha hullemaks läheb. Äkki oleks vaja Haapsallu uut ideepanka ja innovatiivsemat kohalikku kogukonda?

Jenny
2 aastat tagasi
Reply to  Jonny

Haapsalu inimesed on targad ning uurivad ja vaatavad kuidas sarnased projektid mujal on läinud. Iga lollus ometigi ei vaja teostamist, eriti mitmekordselt

on siis
2 aastat tagasi
Reply to  Jonny

ettepanekuid milliste muulaste vastu kohalik kogukond välja vahetada, tiblad üritavad seda eksperimenti ukrainas rakendada

Tegelikult
2 aastat tagasi
Reply to  Jonny

Iga uus asi pole ilmtingimata hea. Segased ajad toovad kaasa kõikvõimalikke uhhuutajaid.

Hõljuk
2 aastat tagasi
Reply to  Jonny

See on osa tühistamiskultuurist. Kõik kes on väljast, tühistatakse. Omas mullis mõnulemine on ülim nauding.

nimi kohustuslik
2 aastat tagasi
Reply to  Jonny

Mis vastupanust seletatakse siin, mingi paar vanakest kommenteerivad elueest, see ei ole enamus ega vastupanu. Koolile ainult tuult tiibadesse!!

Hea mõte.
2 aastat tagasi

Vidruka kooli hooned on tühjad,aga sinna nad vaevalt tahavad.

Lonni
2 aastat tagasi

Kas Waldorf kooli kloonimine,või?Nende õppekava on ka suunatud laste loovusele!