Ehte kohvik läheb tõenäoliselt kinni

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Heidy Purga Ehte kohvikus 2010. aasta HÕFFi järelpeol. Foto: kohvik Ehte
Heidy Purga Ehte kohvikus 2010. aasta HÕFFi järelpeol. Foto: kohvik Ehte

Pärast seda kui Haapsalu linnavalitsus  lühendas Ehte tänava kohviku lahtiolekuaega, läheb kohvik tõenäoliselt varsti kinni.

Linnavalitsus lühendas augusti alguses Ehte kohviku lahtiolekuaega, sest reedeti ja laupäeviti kell 21–3 avatud kohviku külastajad rikkusid avalikku korda ja häirisid ümbruskonna elanike öörahu.

Elanikud kurtsid, et kohviku muusika on liiga vali, külastajad lärmavad ja urineerivad naaberhoovi. Nende kaebustega on inimesed 2007. aastast  saadik politseilt ja linnavalitsuselt abi otsinud, selgitas linna avalikussuhete spetsialist Tõnu Parbus.

19. juulil oli linnavalitsuses sel teemal arutelu, millest võttis osa  14 kohvikust häiritud elanikku, kohvikupidaja OÜ Westtime esindaja ja politsei. Kohtumisel selgitasid naabrid üksmeelselt, et kohviku tegevus  rikub avaliku korra eeskirja määral, mis ei luba enam tavapärast elurütmi. Järjepidevalt rikutakse ümberkaudsete elanike öörahu, vahendas  Parbus kõneldut.

1. augustil esitas Westtime oma ettepanekud olukorra parandamiseks, kuid linnavalitsuse meelest ei olnud need abinõud piisavad. Samasuguseid abinõusid on OÜ Westtime esitanud ka varem, kuid need ei ole asja parandanud.

„Seoses sellega otsustas Haapsalu linnavalitsus piirata kohviku lahtiolekuaega kella 24ni,” selgitas Parbus.

„Tõenäoliselt paneme kohviku kinni,” ütles kohvikupidaja Kaarel Kabin jun. „Hakkame otsi kokku tõmbama.”

Kabini sõnul vähendab kolm tundi vähem lahtiolekuaega käivet sedavõrd, et ei tasu kohvikut pidada.

„Hakkame sünnipäevadeks ja muudeks üritusteks välja rentima, sest kõik vajalik on majas olemas,” ütles Kabin.Ta lisas, et uut kohvikut tal Haapsalus avada plaanis ei ole.

Ehte kohviku külastajate kohta ütles Kabin, et „igasuguste seltskonda käis”. Tihti oli ka esineja, kas mõni bänd või DJ.

Kabinile kuuluv kohvikumaja  on olnud pikemat aega müügis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mina
11 aastat tagasi

kohalikud teavadki seda klubi Kaheksana

Külastaja
11 aastat tagasi

Ükski normaalne kohvik ei tööta ajavahemikus kell 21 – 03. Sel juhul pangu mingi teine nimetus oma ettevõtmisele.